Българската Dark Metal група VELIAN обяви, че ще включи гост-китарист в новия си сингъл, който се очаква да излезе скоро. Става въпрос за американския музикант Matthew Wicklund (GHOST SHIP OCTAVIUS, ex-GOD FORBID, ex-WARREL DANE), чиято снимка VELIAN публикуваха в официалния си фейсбук профил.
В основната група на Matthew Wicklund, GHOST SHIP OCTAVIUS, свири също така и бившият барабанист на NEVERMORE, Van Williams.
Бог да го прости... дългогодишен член на групата, но в сянка
_________________ Samito: Винаги ми е носило радост да гледам насрани говеда. Помня на 8 декември ли или 9, като играха с литекс и рефрешнах, гледам 3-0, изпих 2 ракии на екс и се качих на масата!
Просто велика, особено частта със солото от 05:15 нататък, гъделичка рокаджийската душа. Той целият албум е доста добър де, но само като се сетя колко нашмъркани са били по време на записите и падам Аз обмислям тия дни да си заредя един плейлист с тях и да се напуша и аз и да се наслаждавам после... нищо повече
_________________ Samito: Винаги ми е носило радост да гледам насрани говеда. Помня на 8 декември ли или 9, като играха с литекс и рефрешнах, гледам 3-0, изпих 2 ракии на екс и се качих на масата!
Стара вече, но... тия пичове доста ги слушах преди години, допадаше ми стила им, поне в доста от песните им
И аз съм впечатлен от новия Kreator. Отават си любимци в траша
_________________ Манол Манолов СИМОЛИЯТА: Едно време обличахме фланелките върху сърцата си! СИМОЛИЯТА: Аз много се радвах когато биехме Левски. И понеже винаги ги биехме, беше все радост! "Ма ни мъ интирисувъ бе, чуек..."
Пееееешо, Пееееешо, Пеееееешо
Цитат:
BGTSC представя: Концерта на PAIN, който ще се състои на 23 април от 19:00 часа в столичния клуб Mixtape5. Събитието е част от турнето по представянето на „Coming Home”, актуалния и сочен за най-креативен албум на шведската индъстриъл метъл група. В него ще откриете бомбастични текстове и откровения, прекрасни акустични китарени въведения, бурни моменти, страхотни симфонични партии дело на вече познатия на родните фенове Clemens “Ardekˮ Wijers от CARACH ANGREN. А специалното участие на Joakim Brodén (SABATON) и на 17-годишния барабанист Sebastian Tägtgren в парчето “Call Me” допълват букета от приятни изненади.
Сещам се за едно подобно нещо. Walk this way, на Aerosmith и Run DMC. Наистина добра песен. Ама това между лейди гарга и Металика, не ми вдъхва доверие.
Пичуи, официално ви представям новото ни парче и видео! Енжой, лайк и споделете!
Цитат:
VELIAN издават нов сингъл / Lyric Video с бивш китарист на GOD FORBID и WARREL DANE
Родната метъл група VELIAN издаде нов официален сингъл, придружен от Lyric Video. Композицията носи заглавието “Burning Halo” и е първото издание на групата от началото на годината. В песента като гост с китарно соло участва американският китарист Matthew Wicklund (GHOST SHIP OCTAVIUS, ex-GOD FORBID, ex-WARREL DANE и др.). Matt е основен участник в дебютния солов албум на Warrel Dane, „Praises to the War Machine“(2008), като композира, аранжира и записва общо 5 от композициите, включени в него. В актуалната основна група на Matthew Wicklund, GHOST SHIP OCTAVIUS, свири също така и бившият барабанист на NEVERMORE, Van Williams. Песента е записана в две различни студиа в София – „Urban House Studio” и собственото студио на самата група. Отговорен за аудио продукцията е Константин Генчев от софийското студио MIG 7. Работата по самото видео е дело на екип, включващ Иван Иванов – монтаж и Никола Копаров - постобработка и ефекти. За художественото оформление е отговорен Мирко Станчев, автор на цялостния арт на изданието. Официална Facebook страница: https://www.facebook.com/velianband/
_________________ Манол Манолов СИМОЛИЯТА: Едно време обличахме фланелките върху сърцата си! СИМОЛИЯТА: Аз много се радвах когато биехме Левски. И понеже винаги ги биехме, беше все радост! "Ма ни мъ интирисувъ бе, чуек..."
Дата и час: Съб Фев 16, 2019 13:09 Часовете са според зоната UTC + 2 часа