Автор |
Съобщение |
red_fire
|
Заглавие: Запис на мача на ЦСКА в Нотингам Публикувано на: Чет Май 08, 2014 19:57 |
|
|
Аз оня ден останах с впечатление, че ще се пускат на тая въпросната сбирка 6 минути с кадри от тоя мач. А тук джурналята са написали, че е пускан пълен запис. Ще е сладко да се пусне в интернета или да може да си го купя от клуба или феншопа! В линка долу е и видеото с гола на Керимов. Вече всички могат да видят как ЦСКА детронира Нотингам (видео) Един от най-великите мачове в историята на българския футбол не бе гледан в пълния му вид у нас до 7 май 2014 година. Вчера на два големи монитора в ресторанта на стадион "Българска армия" ветерани и фенове на ЦСКА видяха запис от славната победа с 1:0 над Нотингам в Англия през 1980 година, когато "червените" детронират тогавашния еврошампион. Това стана благодарение червения фен Асен Табаков, живеещ на Острова и със съдействието на сдружението "Червени сърца". През 1980 година ЦСКА побеждава двукратния носител на КЕШ на два пъти с по 1:0, а попадението на реванша в Англия вкарва Ружди Керимов. Преди това в София се разписва Цветан Йончев. http://www.sportal.bg/news.php?news=486406
|
|
 |
|
 |
checho_58
|
Заглавие: Re: Запис на мача на ЦСКА в Нотингам Публикувано на: Чет Май 08, 2014 21:21 |
|
|
Ееееех, славни времена бяха, славни години! 80-та година, ееех, уволнение от казармата 79-та, 80-та първа година студент, а ЦСКА все така мачка, еееех спомени! Верно, че този мач не го даваха по телевизията и никой в България не успя да го гледа, само цъкаш ВЕФ-а и стискаш палци за любимият ЦСКА, еееех славни години бяха 
|
|
 |
|
 |
rundmc
|
Заглавие: Re: Запис на мача на ЦСКА в Нотингам Публикувано на: Пет Май 09, 2014 09:39 |
|
Регистриран на: Нед Мар 19, 2006 17:04 Мнения: 2542 Местоположение: Стара Загора
|
Чудеснa добавка към архива.Може ли да се изтегли от някъде?
|
|
 |
|
 |
redmaniac
|
Заглавие: Re: Запис на мача на ЦСКА в Нотингам Публикувано на: Пет Май 09, 2014 12:52 |
|
 |
легенда |
 |
|
Регистриран на: Сря Мар 01, 2006 16:55 Мнения: 13937 Местоположение: The Spion Kop
|
4е4о,с мен е вси4ко аналоги4но само 4е с една година по-късно...казарма,студент и ЦСКА пред ВЕФА. 
_________________ Walk on, walk on with hope in your heart, And you'll never walk alone, You'll never walk alone
|
|
 |
|
 |
childrenofthesea
|
Заглавие: Re: Запис на мача на ЦСКА в Нотингам Публикувано на: Пет Май 09, 2014 13:09 |
|
Регистриран на: Пон Юли 25, 2005 15:51 Мнения: 764 Местоположение: RED STAR Distr. Sofia City
|
А при мен е само спомена от слушането по "цъкнатия ВиЕФ". Лежах на диванспалнята в хола и треперех от вълнение, радост и притеснение. Бил съм 5-6 клас. А сега, като гледам изпълнението на Руждито и се сещам сякаш вчера е било - всичко е пред очите ми/ и в ушите ми от ВЕФ-а! Чакам с нетърпение да гледам целия мач! Как убихме втори ДЕЙСТВАЩ ЕВРОШАМПИОН! А предстоеше и ТРЕТИ! Ех младост! САМО ЦСКА! 
_________________ Oh when the REDS, oh when the REDS, Oh when the REDS go marching in, I wanna be in that number, Oh When the REDS Go Marching In
|
|
 |
|
 |
redmaniac
|
Заглавие: Re: Запис на мача на ЦСКА в Нотингам Публикувано на: Пет Май 09, 2014 14:40 |
|
 |
легенда |
 |
|
Регистриран на: Сря Мар 01, 2006 16:55 Мнения: 13937 Местоположение: The Spion Kop
|
_________________ Walk on, walk on with hope in your heart, And you'll never walk alone, You'll never walk alone
|
|
 |
|
 |
bld71
|
Заглавие: Re: Запис на мача на ЦСКА в Нотингам Публикувано на: Пет Май 09, 2014 15:53 |
|
|
Един от най-големите мачове в българския футбол “Нотингам” - ЦСКА (0:1) ще бъде достъпен свободно в интернет от събота. Всеки фен, който желае да види геройството на българския гранд в турнира за КЕШ от 1 октомври 1980 година, ще може да го направи в страницата на сдружението “Червени сърца”. А “Канал 3” ще излъчи пълен запис в събота от 16 ч, информира вестник "Труд".При първата у нас прожекция шестима от героите едва сдържаха емоциите. В ресторанта на “Българска армия” дойдоха Пламен Марков, Спас Джевизов, Георги Велинов, Иван Зафиров, Ангел Рангелов и Ангел Калбуров. Стотина запалянковци видяха тоталното преимущество на ЦСКА и пълната немощ на английския еврошампион. Бившият шеф в клуба Дани Петков се обърна към славния вратар: “Джони, в този мач и аз можех да пазя.” А Велинов отвърна: “Важното е как съм наредил защитата.” Дистанционно в купона се включи и Цветан Йончев от Чикаго. На високоговорителя на телефона на Марков легендарната седмца поздрави бившите си съотборници, които за първи път видяха победата си. Мачът не бе предаван в България, а фенът Асен Табаков го купи за подарък на “Червени сърца”. 
_________________ Само ЦСКА!
|
|
 |
|
 |
checho_58
|
Заглавие: Re: Запис на мача на ЦСКА в Нотингам Публикувано на: Пет Май 09, 2014 17:02 |
|
|
redmaniac написа: Мачът се игра на 01.10.1980г., в същият ден играха и Берое - Фенербахче, и по Националната телевизия (не че тогава имаше друга  ) даваха този мач, като май оправданията бяха, че много парЕта искали от Англия за директната транслация 
|
|
 |
|
 |
Venko123
|
Заглавие: Re: Запис на мача на ЦСКА в Нотингам Публикувано на: Пет Май 09, 2014 17:05 |
|
|
То тогава по-голямата част от гостуванията на всички български отбори не се предаваха...Помня, че повечето мачове по онова време ги слушахме на едно транзисторче 
|
|
 |
|
 |
redmaniac
|
Заглавие: Re: Запис на мача на ЦСКА в Нотингам Публикувано на: Пет Май 09, 2014 17:32 |
|
 |
легенда |
 |
|
|
бе ти за. еби тия работи...едно е гостуване на Гленторан,друго на АКТУАЛЕН ЕВРОШАМПИОН.  &тв.
|
|
 |
|
 |
hrisi
|
Заглавие: Re: Запис на мача на ЦСКА в Нотингам Публикувано на: Пет Май 09, 2014 17:45 |
|
 |
ще си купи билет |
 |
|
|
childrenofthesea написа: А при мен е само спомена от слушането по "цъкнатия ВиЕФ". Лежах на диванспалнята в хола и треперех от вълнение, радост и притеснение. Бил съм 5-6 клас. А сега, като гледам изпълнението на Руждито и се сещам сякаш вчера е било - всичко е пред очите ми/ и в ушите ми от ВЕФ-а! Чакам с нетърпение да гледам целия мач! Как убихме втори ДЕЙСТВАЩ ЕВРОШАМПИОН! А предстоеше и ТРЕТИ! Ех младост! САМО ЦСКА!  Значи този е бил голът на Керимов който съм слушал по радиото на дивана в кухнята.....и аз съм бил в 5–6 клас......дано възвърнем малко от славата която имахме. 
|
|
 |
|
 |
KRASICSKA
|
Заглавие: Re: Запис на мача на ЦСКА в Нотингам Публикувано на: Пет Май 09, 2014 17:47 |
|
 |
Образцов съфорумец |
 |
|
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 22:30 Мнения: 7994 Местоположение: Червения североизток
|
Доколкото разбрах,въпросния запис е осъществен с помоща на нашия юзер Асен Табаков,респект!
_________________ Докато дишам,надявам се!!!
Когато мракът настъпи...времето ражда герои!
Когато падаме,ни остава единствено да се изправиме отново!!
|
|
 |
|
 |
KRASICSKA
|
Заглавие: Re: Запис на мача на ЦСКА в Нотингам Публикувано на: Пет Май 09, 2014 18:58 |
|
 |
Образцов съфорумец |
 |
|
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 22:30 Мнения: 7994 Местоположение: Червения североизток
|
Днес е починал Ангел Калбуров....Бог да го прости!
_________________ Докато дишам,надявам се!!!
Когато мракът настъпи...времето ражда герои!
Когато падаме,ни остава единствено да се изправиме отново!!
|
|
 |
|
 |
rundmc
|
Заглавие: Re: Запис на мача на ЦСКА в Нотингам Публикувано на: Пет Май 09, 2014 19:02 |
|
Регистриран на: Нед Мар 19, 2006 17:04 Мнения: 2542 Местоположение: Стара Загора
|
Рано си е отишъл  Поклон пред паметта му!
|
|
 |
|
 |
red_fire
|
Заглавие: Re: Запис на мача на ЦСКА в Нотингам Публикувано на: Съб Май 10, 2014 19:40 |
|
|
Това което се показа от нашия ЦСКА на мача с Нотингам е просто друга лига!! Друга!! И то не в някакъв мач като гост в ЕКТ, а на европейския шампион!!
В защита група бойци внимаваше постоянно и им влизаше твърдо. Но това, което впечатлява, е играчите ни и играта в центъра и напред! Кога ще намерим такова качество като Пламен Марков?? Та той имаше страхотни изяви! Ами Керимов и Велков? Джевизов?? Йончев??
Била им бавна играта. Краставици! Демонстрира се също така явно желанието и способността да се играе в центъра и напред, а не да се наредят 2-3 защитни вала пред вратаря ни! Това искам да се промени в сегашния ни отбор и дано се намерят играчи, за да има поне промяна в тая насока! Защото без подходящите хора, няма и смисъл да мърдаме от пространството пред вратата ни, ако искаме да имаме някакви шансове за победа в завързаните мачове.
Последна промяна red_fire на Съб Май 10, 2014 20:14, променена общо 2 пъти
|
|
 |
|
 |
kastelo
|
Заглавие: Re: Запис на мача на ЦСКА в Нотингам Публикувано на: Съб Май 10, 2014 20:05 |
|
Регистриран на: Вто Юли 02, 2013 11:25 Мнения: 1070 Местоположение: Брюксел
|
Гледах 30/40 мин от мача. Страхотен футбол сме играли!
_________________ Aquila non captat muscas
|
|
 |
|
 |
hrisi
|
Заглавие: Re: Запис на мача на ЦСКА в Нотингам Публикувано на: Съб Май 10, 2014 20:09 |
|
 |
ще си купи билет |
 |
|
|
В Нотингам играхме тики –така сезон 80–та , без безцелни изчиствания и паника.....защита подредена, средна линия от техничари, мощен Спас....отбор мечта.
|
|
 |
|
 |
red_fire
|
Заглавие: Re: Запис на мача на ЦСКА в Нотингам Публикувано на: Съб Май 10, 2014 20:31 |
|
|
Утре ще има повторение по канал 3 от 11 часа на предаването с мача.
|
|
 |
|
 |
REDB0Y
|
Заглавие: Re: Запис на мача на ЦСКА в Нотингам Публикувано на: Съб Май 10, 2014 21:14 |
|
 |
ветеран |
 |
|
Регистриран на: Пон Май 04, 2009 11:49 Мнения: 4657 Местоположение: exw mia agapi
|
_________________ Ако боят е неизбежен, удряй пръв!
Не се бойте, момчета! Турция ке падне! Продължавайте боя! Приберете ми пушката!
|
|
 |
|
 |
tonick
|
Заглавие: Re: Запис на мача на ЦСКА в Нотингам Публикувано на: Съб Май 10, 2014 22:14 |
|
 |
разпява агитката |
 |
|
Регистриран на: Вто Мар 01, 2005 11:36 Мнения: 1631 Местоположение: VARNA
|
hrisi написа: В Нотингам играхме тики –така сезон 80–та , без безцелни изчиствания и паника.....защита подредена, средна линия от техничари, мощен Спас....отбор мечта. Точно на това обърнах внимание. Гледал съм и други мачове на запис от този период, с участието на английски тимове. Топката е ниско по тревата. Няма и помен от британско кюскачество. Може да има и остри и твърди влизания, мъжка игра, но не и кюскане... Този стил, стига да го овладееш добре винаги е бил печеливш. Защото това е големия футбол. А ЦСКА в този мач играе наистина голям футбол.
_________________ Формата е временна, класата - вечна!
|
|
 |
|
 |
rora
|
Заглавие: Re: Запис на мача на ЦСКА в Нотингам Публикувано на: Съб Май 10, 2014 22:50 |
|
|
Основното в този отбор беше изключителната халфова линия. И Джони. Мачкахме. Отдавна си мечтая да имаме поне! три силни халфа.
_________________ Само ЦСКА!® "ЦСКА е в „А“ група и е по-чист от всякога!"
|
|
 |
|
 |
red_fire
|
Заглавие: Re: Запис на мача на ЦСКА в Нотингам Публикувано на: Съб Май 10, 2014 23:19 |
|
|
Как ли ще ги намерим за трансфериране в ЦСКА без пари тия момчета? А да имат и класа и техника и способност за пас и лъжене на противника? Еле па на ниво да се противопоставят на топотбори в Европа? Или трябва да се пробваме сами да ги създаваме или да измислиме начини да ги взимаме млади от българските отбори или отнякъде другаде, когато не са толкова нашумели.
|
|
 |
|
 |
Магдалено
|
Заглавие: Re: Запис на мача на ЦСКА в Нотингам Публикувано на: Нед Май 11, 2014 21:20 |
|
 |
просто минава |
|
|
tonick написа: Точно на това обърнах внимание. Гледал съм и други мачове на запис от този период, с участието на английски тимове. Топката е ниско по тревата. Няма и помен от британско кюскачество. Може да има и остри и твърди влизания, мъжка игра, но не и кюскане... Този стил, стига да го овладееш добре винаги е бил печеливш. Защото това е големия футбол. А ЦСКА в този мач играе наистина голям футбол. Нотингам на Клъф точно с това се е отличавал - в колекцията си имам двата им победни финала предните две години - нищо общо с тишичния за оная епоха английски футбол на центрирания. Клъф така и се е изразявал пред играчите: "Абе мааааму деа, ако Господ искаше футболът да се играе в облаците, щеше да засади тревата в небето"  Легенда, както и да го погледнеш. За самия мач съм слушал легенди за това как сме играли. И сега се убеждавам, че са били жива истина. И помен няма от опълчението което практикуваха всички до един български отбори като гост в годините преди 90-а. Уникални!
|
|
 |
|
 |
bobbby
|
Заглавие: Re: Запис на мача на ЦСКА в Нотингам Публикувано на: Нед Май 11, 2014 22:33 |
|
Регистриран на: Нед Юни 23, 2013 13:10 Мнения: 7337 Местоположение: София
|
Абе, пуберите... Видехте ли за какво става на въпрос ??? Който го е гледал - пак да го гледа... Гледайте физика бе... Ами че той джуджето Цецо Йончев е като гладиатор... За другите да не говорим... Ами техника, елегантност, пипане на топката... Само Майкъла си е дървар... Другите са като Меси в сравнение с днешните... Ами Спас ???... Спас "дървото" си води топката до крака през центъра на скорост... И хем си я води, хем помита всичкото англичанин... Къде има такъв футболист сега в България бе ???... И дава пасове дето Бадема ги прави по един на 2 мача... И Спас е - "дървото" в тоя отбор... Ами Пламен... Ами Ружди ???... То техника, пасове, пробиви, чудесии... - Вътрешен халф... Демек Тошко/Чочев...  Мани, че не ми се изброяват всичките и хем избесневам, хем ми се плаче...
_________________ Je suis Моторола... F.A.V.R.
|
|
 |
|
 |
red_fire
|
Заглавие: Re: Запис на мача на ЦСКА в Нотингам Публикувано на: Нед Май 11, 2014 22:47 |
|
|
То като стане ясно какви играчи има в отбора, става още по-ясно, защо тоя състав няма смисъл да играе предпазливо, а да си цъка в средата и/или да си прави бързите атаки. Тия Играчи, тия Мъже нямат нужда от страх!
С тия нашите пичове в момента, а сме се открили, а сме го захапали срещу по-силните отбори. С препазливата тактика аха аха да излъжем разград два пъти, след нормалната подготовка, ама не стана.
|
|
 |
|
 |
Italiano
|
Заглавие: Re: Запис на мача на ЦСКА в Нотингам Публикувано на: Нед Май 11, 2014 23:39 |
|
Регистриран на: Сря Мар 01, 2006 21:43 Мнения: 12112 Местоположение: Благоевград
|
И сега какво - базите ли са виновни? Щото в ония времена не са имали свръхмодерните терени и условия за подготовка. Ама са мачкали. А на сегашните момиченца ... момченца, де, сгурията ли им е виновна?
_________________ The real wolf never attacks from behind. Be a wolf!
|
|
 |
|
 |
bobbby
|
Заглавие: Re: Запис на мача на ЦСКА в Нотингам Публикувано на: Нед Май 11, 2014 23:56 |
|
Регистриран на: Нед Юни 23, 2013 13:10 Мнения: 7337 Местоположение: София
|
Точно сгурията им е виновна... Липсата на сгурия... И това, че не са играли на улицата... Нито имат техниката - щото навремето от малки са били свикнали да си водят топка, дето не знаеш накъде ше отскочи... - И требва да мислиш и действаш бързо с крачето... Нито па могат да се ръгат и да се пазят - а това се учи като играеш с големите и те се дразнят, че ги мешаш... И само дебнат да те резнат... Абе само виж по старите снимки физиката на Соколето от Левски /Бог да го прости/... На нема 20 години е като Шварценегер... Без фитнеси, хапчета и глупости... А нашите днешни юноши са като некакви разтекли се сополи... А форума реве, че Стойчо ги "пренебрегва"...
_________________ Je suis Моторола... F.A.V.R.
|
|
 |
|
 |
wayward wanderer
|
Заглавие: Re: Запис на мача на ЦСКА в Нотингам Публикувано на: Вто Май 13, 2014 12:20 |
|
Регистриран на: Сря Авг 05, 2009 23:16 Мнения: 1536 Местоположение: навсякъде временно
|
Абе, гледам го мача, и нещо съм на мнение, че поукрасявате нещата. Предвид предполагаемата класа на съперника правим отличен мач, но дотам, не бих казал, че сме били някакъв европейски гранд, по-скоро отбор способен да създаде неприятности, ако го подценят и има ден. Абе типичен БГ футбол сме си играли и тогава и тогава западните отбори са били по напред във всяко едно отношение от нас. Но има два момента, които са били в наша полза. Това, че трансфери навън са невъзможни и добрите български играчи си играят в България, както и това, че комерса във футбола, дори и на запад е все още на хоризонта (т.е. и те като нас, повечето добри играчи си играят за местните национални клубове и чуждестранните играчи и там са кът). При същите тези условия днес българските отбори щяха да си продължат с периодичните четвърт и полуфинали в турнирите, да не кажа, че най-вероятно нямаше да има никакви проблеми да си класиране по няколко отбора в групите на ЛЕ всяка година.
|
|
 |
|
 |
REDB0Y
|
Заглавие: Re: Запис на мача на ЦСКА в Нотингам Публикувано на: Вто Май 13, 2014 12:32 |
|
 |
ветеран |
 |
|
Регистриран на: Пон Май 04, 2009 11:49 Мнения: 4657 Местоположение: exw mia agapi
|
Това е в основата на успехите ни,че не са разрешавали трансфери навън и като излезе едно поколение от качествени футболисти си играят няколко години.
_________________ Ако боят е неизбежен, удряй пръв!
Не се бойте, момчета! Турция ке падне! Продължавайте боя! Приберете ми пушката!
|
|
 |
|
 |
Italiano
|
Заглавие: Re: Запис на мача на ЦСКА в Нотингам Публикувано на: Вто Май 13, 2014 13:24 |
|
Регистриран на: Сря Мар 01, 2006 21:43 Мнения: 12112 Местоположение: Благоевград
|
wayward wanderer написа: При същите тези условия днес българските отбори щяха да си продължат с периодичните четвърт и полуфинали в турнирите, да не кажа, че най-вероятно нямаше да има никакви проблеми да си класиране по няколко отбора в групите на ЛЕ всяка година. А, бе, не е баш така. Кои са сега тия БГ играчи в чужбина, които да сме "изпуснали". В момента е един Бербатов. Гълъбинов се разви в Италия. Имаме няколко човека по Русия. Айде до неотдавна имаше Мартин и Стилян, но като цяло тези футболисти не биха достигнали сегашното си ниво, ако бяха останали в БГ. Просто футболът се развива скоростно, а ние си останахме с треньорите, школите и разбиранията отпреди '89-та. Ако ще и с военна охрана да пазим границите и да не пускаме в чужбина футболистите ни, пак няма да дръпнем напред.
_________________ The real wolf never attacks from behind. Be a wolf!
|
|
 |
|
 |
|