Автор |
Съобщение |
convoy
|
Заглавие: Sunderland A.F.C. Публикувано на: Съб Сеп 09, 2006 13:24 |
|
|
Официален сайт на F.C. Sunderland
Фен форум на отбора
Съндерленд е футболен отбор от едноименния град . Това е един от най-славните английски отбори - шесткратен шампион на страната , двукратен носитен на купата на футболната асоциация и трикратен финалист в същият турнир .
Отборът е основан през далечната 1879 , което го нарежда сред най-старите отбори на планетата .
Официалните екипи на Съндерленд са червено-бели с черни гащета , а резервният им екип е синьо-бял с черни гащета .
Отборът играе домакинските си мачове на 49-хилиядния стадион "Stadium Of Light" ("Стадионът на светлината")
Прякорът на отбора е "Черните котки" , а най-големият враг на отбора е регионалния противник Нюкасъл , както и Мидълзбро , но враждата със "свраките" е доста по голяма и ожесточена и продължава повече от век !
За града :
Градът се намира в североизточна Англия на брега на Северно Море и с население 177,739 души . Градът е известен със студения си климат и богатата история .
Известни личности родени в Съндерленд :
Charles Murray Buchan - легендарен футболист
Charlie Hurley - легендарен футболист , играл за Съндерленд , Милоул и Болтън , както и дългогодишен ирлгандски национал
Len Shackleton - друг легендарен футболист , играл за Брадфорд , Нюкасъл и Съндерленд .
Последна промяна convoy на Нед Сеп 10, 2006 14:00, променена общо 1 път
|
|
 |
|
 |
convoy
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Сеп 09, 2006 13:24 |
|
|
Текста е мой , така че ако има грешки да ми е простено 
|
|
 |
|
 |
KRASICSKA
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Сеп 09, 2006 13:43 |
|
 |
Образцов съфорумец |
 |
|
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 22:30 Мнения: 8018 Местоположение: Червения североизток
|
_________________ Докато дишам,надявам се!!!
Когато мракът настъпи...времето ражда герои!
Когато падаме,ни остава единствено да се изправиме отново!!
|
|
 |
|
 |
convoy
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Сеп 09, 2006 13:48 |
|
|
Една немска бира ще ми дойде добре в тази жега 
|
|
 |
|
 |
KRASICSKA
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Сеп 09, 2006 14:08 |
|
 |
Образцов съфорумец |
 |
|
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 22:30 Мнения: 8018 Местоположение: Червения североизток
|
Имаш я.....само да се видим и имаш даже и повече!!! 
|
|
 |
|
 |
antti
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Сеп 09, 2006 15:55 |
|
|
 радвам се , че има и други фенове 
|
|
 |
|
 |
KRASICSKA
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Сеп 09, 2006 19:30 |
|
 |
Образцов съфорумец |
 |
|
|
На късмет ще е ....направи се тема за Съндерланд...и днес бихме Дарби.....Дарби -Съндерланд1-2!!!!
Още по-голям кеф ми е ,че джордитата паднаха от Фулъм....абе добър ден за отбора!!!
|
|
 |
|
 |
childrenofthesea
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Сеп 10, 2006 00:51 |
|
Регистриран на: Пон Юли 25, 2005 15:51 Мнения: 764 Местоположение: RED STAR Distr. Sofia City
|
_________________ Oh when the REDS, oh when the REDS, Oh when the REDS go marching in, I wanna be in that number, Oh When the REDS Go Marching In
|
|
 |
|
 |
theJackal
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Сеп 10, 2006 00:54 |
|
|
Честита тема на отбора ви !
Малко спретнато отборче с хубава история , само дето още имат да се учат от ГОЛЕМИТЕ или да ги купи някой Нефтен Шейх и да ги направи като Челси... Успех душички 
|
|
 |
|
 |
KRASICSKA
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Сеп 10, 2006 08:39 |
|
 |
Образцов съфорумец |
 |
|
|
Наборе....и аз се надявам на Кийн...а дано пък да стане работата!!!Защото мястото не е в в по-горна дивизия...все пак сме шесткратни шампиони на Англия,пък било то и преди 50 години!!!
Чакал..не ща да ни купуват...по -добре в по-долна дивизия,но без такива хора!!!Макар,че ще е супер за фен на Съндерланд ,като мен от 25-26 години да се борим отново за първото място....все пак то не е всичко!!!
|
|
 |
|
 |
redmaniac
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Сеп 10, 2006 08:54 |
|
 |
легенда |
 |
|
Регистриран на: Сря Мар 01, 2006 16:55 Мнения: 13938 Местоположение: The Spion Kop
|
Симпатяги са Съндърланд, един от най-големите английски клубове, поне през по-голямата част от 20ят век...нещо позападнаха, но ми се ще да се върнат пак във висшата лига.
|
|
 |
|
 |
theJackal
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Сеп 10, 2006 13:06 |
|
|
Отбора ви заслужава да се върне в елита...всички знаят че това е възможно , само и само да дойде някой с финансова подкрепа... все пак Челси преди да ги купи Абрамович , бяха КОПИЕ на Лийдс и се бореха от изпадане...така че парите правят много неща , а и сега Рой как е стара легенда , може да има някой познат паралия и да му каже някоя друга далавера и да ви намери богат собственик 
|
|
 |
|
 |
KRASICSKA
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Сеп 16, 2006 21:23 |
|
 |
Образцов съфорумец |
 |
|
|
Лека издънка на Съндерланд..равен у дома с Лестър....има и такива мачове,въпроса е ,че Кийн засега улучва ваксата и ни измъкна от кошмарното начало на сезона!!!А той ..сезона е дълъг и всичко може да се случи!!! 
|
|
 |
|
 |
KRASICSKA
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Сеп 30, 2006 09:07 |
|
 |
Образцов съфорумец |
 |
|
|
Днес ако не бием Шефийлд У....направо не ми се мисли..!!Време е Кийно да вземе първа победа ,като мениджър у дома на Стейдиъм ъф Лайт!!!Ако искаме да се борим за местата даващи директна промоция на Висшата лига лимита от загуби ,вече трябва да е изчерпан!!!
|
|
 |
|
 |
KRASICSKA
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Сеп 30, 2006 18:44 |
|
 |
Образцов съфорумец |
 |
|
|
Бихме си ги съвсем резонно
Sunderland [1 - 0] Sheffield W.
58' [1 - 0] G. Leadbitter
|
|
 |
|
 |
KRASICSKA
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Окт 14, 2006 18:12 |
|
 |
Образцов съфорумец |
 |
|
|
С тази игра и тези резултати ще гледаме издигане нагоре ,ама през крив макарон!!!
Preston North End [4 - 1] Sunderland 18' [1 - 0] D. Dichio 31' [2 - 0] G. Alexander (pen.) 35' [3 - 0] D. Whitehead (o.g.) 55' [4 - 0] S. Whaley 56' [4 - 1] S. Varga
Не се ли купят играчи ,които да повдигнат чувствително класата на Съндерланд.....ще има такива резултати!!! 
|
|
 |
|
 |
redmaniac
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Окт 14, 2006 18:36 |
|
 |
легенда |
 |
|
Регистриран на: Сря Мар 01, 2006 16:55 Мнения: 13938 Местоположение: The Spion Kop
|
Съндърланд са ми изключително симпатични, за разлика от свраките..но ще има да си висят доста сезони във Чемпиъншип..ако не се вземат мерки и не дойдат качествени попълнения..нещо като в ЦСКА май..
|
|
 |
|
 |
KRASICSKA
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Окт 14, 2006 18:46 |
|
 |
Образцов съфорумец |
 |
|
|
Нюкясъл  .....а липсата на инвестиции е необходима безусловно!!!Доста се охарчихме със новия стадион...не ми е ясно ,дали има пари за нови попълнения!!
|
|
 |
|
 |
redmaniac
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Окт 14, 2006 18:52 |
|
 |
легенда |
 |
|
|
стадиона е 1 от най-красивите и големи в Англия...но както правилно си забелязъл- нямаме качествени футболисти...ех как искам да сме пак във Висшата лига..това ми е желание номер 2..след това Пуул отново да е шампион.
|
|
 |
|
 |
KRASICSKA
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Окт 22, 2006 15:00 |
|
 |
Образцов съфорумец |
 |
|
|
Вчера имахме повод за повече радост....
FT Sunderland [2 - 0] Barnsley
82' [1 - 0] D. Whitehead 88' [2 - 0] C. Brown
В последните минути ,както най-много боли!!!Трябват обаче много усилия още за да се върнем в горна дивизия!!! 
|
|
 |
|
 |
redmaniac
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Окт 22, 2006 17:06 |
|
 |
легенда |
 |
|
|
За 7 мин.-2 гола, какво по-добре...още малко постоянство и нещата ще си дойдат по местата.
|
|
 |
|
 |
kalin
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Дек 02, 2006 19:38 |
|
|
неиграят добре падат но се надиавам да се оправят
|
|
 |
|
 |
KRASICSKA
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Дек 02, 2006 20:15 |
|
 |
Образцов съфорумец |
 |
|
|
Как ще падат....две победи за една седмица..над КПР и Норич,не са никак зле....над КПР на чужд терен.....!!!!Трябват попълнения ,но Кийно ще успее..ако не тази година ,то другата!!!
|
|
 |
|
 |
redmaniac
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Дек 02, 2006 20:20 |
|
 |
легенда |
 |
|
|
другият сезон...отново при големите..и аз така смятам, Кийно си знае работата.
_________________ Walk on, walk on with hope in your heart, And you'll never walk alone, You'll never walk alone
|
|
 |
|
 |
W.A.R.
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Дек 06, 2006 20:27 |
|
|
А дано да влязат в Премиършип щото аз мисля до година да съм в UK и да ги гледам от St. James's 
|
|
 |
|
 |
redmaniac
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Дек 06, 2006 20:29 |
|
 |
легенда |
 |
|
|
какъв сейнт джеймсис?
_________________ Walk on, walk on with hope in your heart, And you'll never walk alone, You'll never walk alone
|
|
 |
|
 |
W.A.R.
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Дек 06, 2006 20:33 |
|
|
На Нюкасъл стадиона  правя си базик защотот аз съм от Юнайтед а те са им най-големите врагове на S'land 
|
|
 |
|
 |
redmaniac
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Дек 06, 2006 20:39 |
|
 |
легенда |
 |
|
|
Ами това е 1 от най-големите дербита, а за Североизтока..по-голямо и от ЛИВЪРПУЛ-м.юн.
|
|
 |
|
 |
W.A.R.
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Дек 06, 2006 20:44 |
|
|
знам - двата отбора яко се мразят макар че мен едно време преди да разбера за тая вражда черните котки - както им викат на Съндърланд ми бяха симпатични 
|
|
 |
|
 |
redmaniac
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Дек 06, 2006 21:04 |
|
 |
легенда |
 |
|
|
Направил си грешният избор-котките са много по-голям клуб...но ти като всеки младеж явно си избрал..по-добрият в момента..
|
|
 |
|
 |
|