Влез    Форум    Въпроси/Отговори

Начало форум » Администрация и Архив » Архив » Архив големи теми
 Страница 1 от 1 [ 17 мнения ] Автор Съобщение
 Заглавие: Дарителски кампании
 Мнение Публикувано на: Вто Юли 21, 2009 11:19 
Offline
Модератор бе, Уили

Регистриран на: Вто Авг 24, 2004 10:11
Мнения: 5671
Понеже напоследък има различни инициативи за помощ на хора в нужда, пускам една отделна тема, в която всеки може да поства информация за тези неща. Няма смисъл всичко да се размива по различни теми.

Цитат:
Сигурно много от вас са попадали на случай на човек или семейство в нужда или познават такъв човек или такова семейство. Защо в тази тема да не се пускат постове за такива хора и съвместно с другите потребители да им се помага?

Хубавото е, че сами ще може да определяте как да помагате и да следите за това как се оползотворява тази помощ. А в последствие ще може да разбирате и какъв е крайният резултат.

_________________
Pain heals. Chicks dig scars. Glory... lasts forever.
The only thing necessary for the triumph of devil is for good men to do nothing


Върнете се в началото 
 Заглавие:
 Мнение Публикувано на: Съб Авг 01, 2009 16:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: Сря Фев 23, 2005 13:24
Мнения: 146
http://help-evgeni.com/


Върнете се в началото 
 Заглавие:
 Мнение Публикувано на: Сря Авг 05, 2009 10:57 
 
http://viki.unique-bg.eu/
:!:


Върнете се в началото 
 Заглавие:
 Мнение Публикувано на: Пон Авг 17, 2009 08:09 
 
Изображение

11 месечната Елица Христова страда от - Синдром на Уест; Спастична церебрална парализа; Симптоматична епилепсия.
Ели получава пристъпи на всеки 5 минути, като си обръща очичките и в този момент губи мозъчни клетки, които забавят развитието й.
Правена е вече 1 операция, която се оказва неуспешна и в момента главичката на 11 месечната Елица е цялата в шевове, трябва незабавно да се направи друга операция в Германия, за да не се случи най-лошото.

Всичко започва още, когато майката е в напреднала бременност ... тогава майката получава херпес (това обикновенно е знак, че нещо му има на плода), затова веднага започва да си прави изследвания още докато е бременна. Тогава лекарите казват, че всичко е наред и няма никакви проблеми с плода, когато обаче на бял свят се появява малката Елица - се оказва, че това въобще не е така.

За диагностика и операция, като старт (за да направи 1-ят етап от нея) са необходими около 50 000 euro.
Майката и бащата на детето се казват Росица и Николай Христови.

Банковите сметки по които може да се превеждат средста са:
Лева - BGN
ProCredit Bank
SWIFT BIC: PRCBBGSF
IBAN: BG43PRCB92301029483415
Титуляр: Елица Николаева Христова

Евро - EUR
ProCredit Bank
SWIFT BIC: PRCBBGSF
IBAN: BG63PRCB92301429483410
Титуляр: Елица Николаева Христова
Важно е да се отбележи, че родителите не могат да теглят пари от сметката, единственото действие, което могат да направят е да преведат парите на необходимата клиника.

Вече има смс номер 17 777 код на SMS: DMS ЕLICA

Благодарим на "Communicorp Group" (City Radio & TV, NRJ, BG Radio, Radio 1, Radio 1 Rock, Radio Nova, Radio Veronika) за активната подкрепа!!!

Благодарим на предаването "На кафе" за тяхното съдействие.

Благодарим на екипа http://www.dir.bg, които дават гласност на SMS кампанията.

Вече е активен сайта на Еличка:
http://www.helpelitsa.org
За контакт
Уеб сайт:
http://www.helpelitsa.org/


Върнете се в началото 
 Заглавие:
 Мнение Публикувано на: Съб Авг 29, 2009 16:10 
 
Иван
Автор Деси Хурмузова
14 август 2009
Познаваме 16-годишния Иван Арнаутски от Пазарджик от февруари тази година. Тогава майка му се свърза с нашия екип с молба за съвет какво да направи, за да бъде опериран Ванко във Франция.

Момчето заболява шест месеца по-рано от сарком на Юинг на лява илиачна кост. Когато болестта е открита, вече има и разсейка в белия дроб (епикриза), но след провеждането на 6 ********* химиотерапия метастазите изчезват, а основната туморна формация намалява размера си (епикриза).
Следващата задължителна стъпка е операция за отстраняване на тумора. От правилното й извършване в огромна степен зависи оздравяването на детето.

Насочихме родителите към Комисия за лечение в чужбина, която разреши момчето да бъде оперирано във Франция.
На 28 април, в клиника "Араго" в Париж, Ванко беше подложен на 10-часова сложна, но успешна операция, при която туморът е изчистен изцяло, а хистологията показва, че е имало само 1% останали живи ракови клетки. Околните кости са незасегнати, контролният скенер установява, че в белия дроб и таза всичко е нормално.

На 15 май Ванко се прибра в България, за да продължи със следоперативната химиотерапия, този път значително по-лека. Провежда я и в момента. Остават му още два блока – на 19 август и на 8 септември.

След приключване на химиотерапията трябва да му бъде приложена лъчетерапия. Това е последната, изключително важна фаза в лечението му.


Френските лекари настояват лъчетерапията да бъде проведена под техен контрол в „Араго”, тъй като в тялото на детето има метал (поставена му е метална конструкция при операцията), който ще привлече част от лъчите. Затова трябва с висока прецизност да се изчисли количеството лъчение. Нещо, което остарялата апаратура в България не позволява според френските специалисти.Дали ще завърши успешно и този етап от борбата на Ванко с коварния сарком на Юинг, зависи (или по-скоро зависеше) от доц. Веселина Първанова, ръководител на клиниката по лъчелечение в СБАЛО София.

В качеството си на национален консултант тя трябваше да изготви становище, на базата на което КЛЧ да разреши лечението в чужбина.Становището на доц. Първанова е, че лечението може да се проведе и у нас.
В разговор с близък на семейството е подчертала, че апаратурата в България е на ниво.Дори да предположим, че френските лъчетерапевти са некоректни или просто не са запознати добре с българската апаратура, пак остава необяснимо противоречието между становището за Иван и думите на същата лекарка в интервюто й за в-к „Сега” :
„...Заради крайно амортизираната апаратура има много голям риск от усложнения. “Болният, веднъж излекуван от рак, ще трябва да живее с други заболявания, които ние сме причинили на съседните органи”, не скри националният консултант.”

Именно това е притеснението и на лекарите във Франция.

За нас е необяснимо как веднъж (когато става въпрос да се получат пари) се признава общоизвестен факт, а няколко дни по-късно (когато трябва да се дадат пари) вече ситуацията е съвсем различна?
Как с лека ръка се рискува успешното оздравяване от сарком на Юинг на едно дете?

Едва ли ще дочакаме отговор. А и сега единственото важно е Иван да получи качествена лъчетерапия.

На 14 септември момчето трябва да е в Париж за изследвания и фиксиране на дата за начало на терапията.
Същинското лечение ще започне не по-късно от края на септември.

Необходими са 5 355 евро (оферта).
За път, 20-дневен престой и изследвания са нужни още 8 000 лв.
Общо 18 700 лв.

Една последна стъпка дели Ванко от успешното преодоляване на тежката болест.
Нека я извървим заедно с него!Дарителски банкови сметки:
ПроКредит Банк (България) АД
Иван Илиев Арнаутски

BG96PRCB92301030163110 – лева
BG67PRCB92301430163114 – евро

SWIFT BIC: PRCBBGSF

Обсъди във форума. (1 мнения)


Върнете се в началото 
 Заглавие:
 Мнение Публикувано на: Нед Авг 30, 2009 13:22 
 
http://help-polly.info/index.php?lang=bg
Да помогнем на Поли и нероденото ú дете да живеят!

Този призив е към всички хора с големи сърца - нека помогнем на Поли и бебето ú да живеят! Да помогнем и на едно дете да не остане сираче на година и половина, и на един прекрасен млад баща да не остане вдовец!

Поли е бременна в шестия месец. Диагнозата е изключително рядка - плацента перкрета. Плацентата е излязла от разреза на цезаровото сечение от предишното раждане. Изядена е долната стена на матката, вероятно има плацента, проникнала и в пикочния мехур. Тази силно кръвоснабдена, агресивна плацента може да се разпростре в червата, както и в други органи.

Българските специалисти нямат опит с подобен случай, поради което и не дават никакви гаранции. Няма и екип от специалисти, които да са на разположение за тази рискова интервенция.
Нужна е операция в Германия, само депозитът за която е 60 хил. евро.

Ако желаете да помогнете на една майка и нейното детенце да живеят, можете да направите дарение в дарителската сметка на Поли.

Дарителска сметка на Поли в Обединена Българска Банка
IBAN: BG55 UBBS 8002 1434045910 , BIC:UBBS BGSF
Полина Иванова Василева
Адрес ул.Софроний Врачански 41, София, България

Операцията трябва да се направи в края на месец септември или началото на октомври. Рискът, всеки един момент да настъпи кръвоизлив, е голям.

Своевременната и адекватна реакция е животоспасяваща, затова Поли трябва възможно най-скоро да бъде в болница под лекарско наблюдение.

Средствата, които постъпват в дарителската сметка в ОББ могат да бъдат използвани единствено и само за плащане по банковата сметка на болница Шаритé, Берлин. Ако останат неизползвани средства, те ще бъдат дарени за друг нуждаещ се.

Нека заедно направим мечтата на една майка реалност и покажем, че няма невъзможни неща! Изображение
Код:

Събрана сума до момента:
21 324 EUR по дарителска сметка
3108 EUR чрез PayPal
370 BGN по лична сметка

Остават още:
35 379 EUR


Върнете се в началото 
 Заглавие:
 Мнение Публикувано на: Съб Ное 28, 2009 20:12 
 
Дали някой знае за отец Иван от Нови Хан ( http://www.svetinikolai.org/index.php )? Може ли да каже от какво имат нужда? Питам, защото видях това ( http://galinabg.blog.bg/politika/2009/1 ... uta.434302 ). В този блог е дадена доста информация, но се чудих дали още някой може да каже нещо за неговите нужди.


Върнете се в началото 
 Заглавие:
 Мнение Публикувано на: Вто Мар 16, 2010 15:07 
Offline
CSKASOFIA.com
Аватар

Регистриран на: Сря Авг 11, 2004 21:05
Мнения: 8627
Местоположение: Somewhere far beyond...
http://cskasofia.com/news.php?id=1062&t ... kym-jivota

_________________
TeoV
CSKASOFIA.com


Върнете се в началото 
 Заглавие:
 Мнение Публикувано на: Вто Мар 16, 2010 21:11 
Offline
гледа мача
гледа мача
Аватар

Регистриран на: Съб Юни 11, 2005 12:57
Мнения: 1024
Местоположение: Север!
Йонка Панова написа:
Синът ми Илиан Панов катастрофира на 30.10.2009г. Резултатът след катастрофата е счупена бедрена кост, удар в главата и в гърдите. Четири дни по-късно ляга, за да бъде опериран в частна клиника в гр.Пловдив. В края на операцията, която се извършва с пълна упойка, сърцето спира. Реанимират го бавно, защото в клиниката няма реанимация. Мозъкът страда 15 минути за кислород, умират хиляди мозъчни клетки.
От този момент до днес животът ни се обърна...
Вече изминаха 4 месеца, а ние сменяме 5-та болница. Навсякъде трябва да обясняваме от начало какво се е случило, как се е случило, с какво сме го лекували, за да знаем как да продължим.
В момента се намираме в габровската окръжна болница "д-р Тота Венкова".
Илиан е с диагноза: Кома - алфа кома с лош прогностичен белег. Постисхимична енцефалопатия. Присъда, с която не искам да се съглася като майка. Не вярвам, че става въпрос за моя син. Съвременната медицина поставя смъртна диагноза на хората в будна кома - в тяхното състояние е невъзможен контролът върху двигателния апарат, а мозъкът малко по малко умира.
След изписването от реанимация пациентите в будна кома трябва да напуснат болничното заведение и грижите за тях оставят изцяло в ръцете на близките им, а финансовата страна на рехабилитацията започва от 1200 евро месечно и се движи нагоре.
Това силно, здраво и жизнерадостно момче, на което всичко му вървеше- студент трети кyрс в СА "Д.А.Ценов" спечели конкурс, учи по програма "Еразъм" в Гданск, Полша, върна се, изкара чудно лято. След като се завърна в началото на есента се случи всичко това. Той е силно, упорито момче и вярвам, че ще намерим сили и ще се справим с това състояние. Човек не живее изолирано от другите. И аз се радвам на подкрепата на много хора, които ни помагат. Вярвам в милосърдието, разбирането и подкрепата на хората.
От няколко дни Илиан започна да мърда очите си, да плаче и да се усмихва. Всичко това ми дава още по-голяма надежда, че той ще се възстанови и ще се върне при нас, защото тези реакции не са характерни за коматозно болните.
Илиан се лекува с Центрофеноксин, който не се произвежда вече в България. Имаме спешна нужда от лекарството, което за момента се доставя само от САЩ и Люксембург. Схемата за събуждане на Илиан черпим от български лекар, който има 7 събудени случая в практиката си. За жалост грижата за болните в това състояние е изцяло на семейството и родителите. Те са бебета, които чакаш да се родят отново.
Всеки, който иска да сподели опит, мнение или да помогне за каузата "Да събудим Илиан Панов" може да ми пише.


Дарителска сметка за набиране на средства в Pro Credit Bank
BG61 PRCB 9230 1032 2855 18
BIC PRCBBGSF
Йонка Генчева Панова
(за Илиан Панов)
Тел. за връзка: 0887 61 52 91; 0898 51 62 97

Певци и музиканти от Трявна в подкрепа на Илиан и Фейсбук - група

ЕпикризиТова е мой приятел, бивш съученик с който съм бил 5 години на 1 чин в гимназията :(

_________________
Тази безгранична лудост...


Върнете се в началото 
 Заглавие: Христо Атанасов, който помага на лишени от родителски грижи
 Мнение Публикувано на: Пет Сеп 17, 2010 14:38 
 
Сигурно сте чували за Христо Атанасов, който е бизнесмен и помага на лишени от родителски грижи. От това, което съм прочел досега се опитва да им търси работа. И предпочита да им се помага с предложения за работа. Тук ( http://www.monitor.bg/article?id=259626 ) към средата на статията е написал за някои от уменията на момчетата му. Помислих си, че след като сред феновете на ЦСКА има хора от най-различни области тогава вероятно някой ще е в състояние да помогне за работа.

Относно връзка с него. Аз имам негов телефон. Мога да го давам на лични съобщения.


Върнете се в началото 
 Заглавие:
 Мнение Публикувано на: Пет Окт 01, 2010 19:51 
Offline
гледа мача
гледа мача
Аватар

Регистриран на: Съб Юни 11, 2005 12:57
Мнения: 1024
Местоположение: Север!
Код:
Илиан Панов вече има DMS номер, чрез който се събират средства за лечението му в Германия! Изпратете дарителски sms с текст DMS ILIAN на Единен дарителски номер 17 777 (за абонати на GLOBUL, VIVACOM и M-Тel). Цената на един sms е 1,20 лева с ДДС.В по-горният ми пост, може да научите повече за приятелят ми... Ще съм благодарен на всеки, който може да помогне. Благодаря.

_________________
Тази безгранична лудост...


Върнете се в началото 
 Заглавие:
 Мнение Публикувано на: Пет Окт 01, 2010 21:25 
Offline
CSKASOFIA.com
Аватар

Регистриран на: Сря Авг 11, 2004 21:05
Мнения: 8627
Местоположение: Somewhere far beyond...
ка4ено

http://cskasofia.com/news.php?id=2213&t ... lian-panov

_________________
TeoV
CSKASOFIA.com


Върнете се в началото 
 Заглавие:
 Мнение Публикувано на: Съб Окт 02, 2010 00:04 
Offline
гледа мача
гледа мача
Аватар

Регистриран на: Съб Юни 11, 2005 12:57
Мнения: 1024
Местоположение: Север!
Благодаря ти, Данте! :thmbup:

_________________
Тази безгранична лудост...


Върнете се в началото 
 Заглавие:
 Мнение Публикувано на: Сря Окт 20, 2010 10:52 
Offline
Dreammaker
Аватар

Регистриран на: Нед Дек 26, 2004 13:51
Мнения: 4447
Местоположение: Inferno
Призив към хората от ВАРНА:

"Моля ви от сърце - тези, които са от Варна и тези, които имат познати и приятели там, разпространете този пост, моля ви, ако сте там, ако имате познати, отзовете се - дарете кръв в КРЪВЕН ЦЕНТЪР ВАРНА, към МАБ „Св. Марина“ ЗА ЯНА БУРГАЗЛИЕВА! Моля, помогнете! Благодарим ви от сърце!"

Състоянието на Яна е критично, необходима е МНОГО кръв! Моля, разпространете и сред приятели от Варна и региона, който може, нека помогне...

_________________
La pasión nunca pierde...


Върнете се в началото 
 Заглавие:
 Мнение Публикувано на: Сря Окт 20, 2010 14:02 
Offline
гледа мача
гледа мача
Аватар

Регистриран на: Съб Ное 04, 2006 12:44
Мнения: 1414
Местоположение: Градинката
http://cskasofia.com/news.php?id=2314&t ... m-na-sasho

Александър Цолов от град София е на 27 години и страда от хронична бъбречна недостатъчност – терминален стадий и се нуждае спешно от бъбречна трансплантация. Сашо провежда хемодиализа 3 пъти седмично от 2007 година. За съжаление, към момента не може да намери решение в България и е принуден да търси помощ в чужбина. Александър получава оферта от клиника в град Пиза, Италия, за трансплантация на бъбрек, като общата сума възлиза на 51 000 евро. Сашо е юноша на ЦСКА от несъществуващата вече школа на "Червено знаме". От него не стана велик футболист, но се превърна в истински мъж и приятел. Да му помогне всеки от нас не е нужно много.

Изпратете дарителски SMS с текст DMS ALEKSANDAR на номер 17 777 (за абонати на GLOBUL, VIVACOM и M-Tel).

За изпращането на дарителски SMS ще бъдете таксувани с 1,20 лв. с ДДС.

За дарения:
Александър Цолов
BGN: BG67UNCR70001519802624
SWIFT: UNCRBGSF

Връзка към групата в подкрепа на Сашо във Фейсбук:

http://www.facebook.com/group.php?gid=1 ... 228&v=wall

_________________
[31]На майка ви у п*тката!
МРАЗИМ ГОВЕДАТА И ДА РАБОТИМ


Върнете се в началото 
 Заглавие: Re: Дарителски кампании
 Мнение Публикувано на: Пет Ное 08, 2013 23:40 
Offline
Мъмрене
Мъмрене
Аватар

Регистриран на: Пет Апр 10, 2009 23:38
Мнения: 184
Местоположение: Сектор "Г"
Всичко си зависи от нас!

"ЦСКА Завинаги" стартира дарителска SMS кампания за набиране на средства за възстановяването на сектор "Г" на стадион "Българска армия", изграждането на тренировъчните игрища за Детско-юношеската школа, ремонт на базата в Панчарево и останалите проекти на сдружението.

Кампанията на Единен дарителски номер 17 777 цели да улесни всички, които желаят да помогнат на любимия клуб. Желаещите да се включат в инициативата могат да изпращат SMS-и със съдържание "dms cska" (без кавички и текст на латиница) на единния дарителски номер (17 777).

Таксуването на едно съобщение към Единен дарителски номер 17 777 е както следва:
- За абонати по договор с Mtel, GLOBUL, VIVACOM цената на 1 sms е 1 лв.
- За потребители на предплатени услуги на трите мобилни оператори цената на 1 sms е 1,20 лв. с ДДС.

За повече информация посетете www.dmsbg.com

Още за мача с Лудогорец в неделя ще бъдат монтирани светлинни табла, на които ще тече DMS номерът.

Заедно за ЦСКА! Заедно към върха!

Прочетете повече на: www.cska-forever.com :flag:

_________________
Само Ти С Фуражка Си Женати Чукаме Сестрати Чукаме И Тебе Ще Ебем !!


Върнете се в началото 
 Заглавие: Re: Дарителски кампании
 Мнение Публикувано на: Съб Ное 09, 2013 00:31 
Offline
ветеран
ветеран
Аватар

Регистриран на: Сря Мар 01, 2006 21:43
Мнения: 12112
Местоположение: Благоевград
Вече има такава тема: viewtopic.php?f=9&t=16343

Темата остава отключена, но за коментари относно друг тип дарения.
Даренията за ЦСКА обсъждайте в посочената тема!

_________________
The real wolf never attacks from behind. Be a wolf!


Върнете се в началото 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 
 Страница 1 от 1 [ 17 мнения ] 
Начало форум » Администрация и Архив » Архив » Архив големи теми


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта

 
 

 
Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Иди на: