ЦСКА СОФИЯ - Официален форум
http://forum.cskasofia.com/

Колоездене § Le Tour de France
http://forum.cskasofia.com/viewtopic.php?f=26&t=16867
Страница 1 от 3

Автор:  REDB0Y [ Пон Май 16, 2016 18:04 ]
Заглавие:  Колоездене § Le Tour de France

Пичове,някой случайно да се интересува и гледа колоездене ? От миналата година се каня да направя такава тема,ама сега ми дойде музата. От 5-6 години някъде гледам тура редовно,та викам може да има и тук фенове на колоезденето. Сега тече първото от 3-те сериозни състезания "Джиро Италия". Аз изпуснах началото,ама от утре започвам да го гледам. Тая година е малко постна от към фаворити. Нема ги Контадор,Фрум и Кинтана,само Нибали ще се мъчи по баирите. Валверде също е там,ама той върви към пенсия.

Автор:  m.kaludov [ Пон Май 16, 2016 18:15 ]
Заглавие:  Re: Колоездене § Le Tour de France

Е, разгеле, един човек да се интересува от колоездене. :thmbup:
От времето на Марко Пантани - 1998г. не съм пропускал нито един Тур.Когато имам възможност гледам и Джирото и Вуелтата.Тая година Джирото е по-безинтересно/ макар, че тепърва предстоят височините/ заради отсъствието на фаворити / изключвам Нибали/.
На Тура обаче ще е голяма касапница - Фрум/моя фаворит/,Кинтана,Контадор,Фабио Ару са се наточили здраво.Дано маршрута да е с повече височини от Висша категория.
Много искам спора да бъде между Фрум и Ару - и двамата ги харесвам.

Автор:  REDB0Y [ Пон Май 16, 2016 18:31 ]
Заглавие:  Re: Колоездене § Le Tour de France

Ееее,ти отдавна гледаш,а скоро се запалих,ама не изпускам,когато мога. Лошото е,че през работно време от 15:30 започва. Знаеш ли после от колко го повтарят ?
Аз Фрум го намразих миналата година,нещо много педерастки караше. Иначе нещо като фаворит ми е Найро Кинтана за тура.
А какво става с Ники Михайлов ? Още ли е в ССС Полковице и участват ли в Джирото? Миналата година беше първият българин,който караше Джирото.

Автор:  m.kaludov [ Пон Май 16, 2016 18:38 ]
Заглавие:  Re: Колоездене § Le Tour de France

А,Фрум си е класа, още като чакаше по баирите Брадли Уигинс да го води си личеше , че по височините е много добър.Миналата година всички бяха срещу него, дори и публиката/ то не бяха пирони, то не беше флакони с урина/ и пак удържа на напрежението.Куче си е още повече , че е раснал и тренирал предимно в Кения/ако не се бъркам/.Кинтана има голям потенциал, но миналата година си беше навирил носа и дори спираше Валверде които в един момент беше в по-добра форма.Загадка за мен е Фабио Ару - страхотен е на катерене, но пък е много млад и това може да му изиграе лоша шега.
Ники Михайлов не го следя и не мога да ти отговоря.

Автор:  REDB0Y [ Пон Май 16, 2016 19:23 ]
Заглавие:  Re: Колоездене § Le Tour de France

Класа е Фрум,ама когато се откъснеше с някоя група всички се въртяха да водят,а той отказваше и само караше с тях. На няколко пъти му даваха сигнал с лакътя,ама той си караше с тях и като дойде баир той си беше свежарка,а другите бяха изморени,защото се въртяха да водят групата. Той си седеше отзад и се криеше,за да избегне въздушната струя. Не може 6-7 човека да се въртят,а ти само да си седиш отзад,да си почиваш и като дойде баир да атакуваш. Това си е тактика,която е успешна,ама педерастка за мен.

Ару наистина е загадка и сега на Тура може да изригне. В Астана са събрани бая италианци,което си е предимство,а си са си карачи. Миналата година ми направи впечатлени 2-ма,които бяха от една националност,но в различни отбори и си помагаха,май бяха Южноамериканци. Имаш ли отбор,който ти е фаворит освен Фрум със Скай?

Автор:  m.kaludov [ Пон Май 16, 2016 21:42 ]
Заглавие:  Re: Колоездене § Le Tour de France

Чакай сега, нали ти е ясно, че няма как един състезател, пък било то и най-добрия да води през всички планински етапи и да атакува на всяка височина.Това е най-тежкото триседмично състезание в света.За това време можеш да се сринеш и пак да постигнеш върхова форма.Миналата година Фрум ги разби още на първия планински етап, и ведно с разликата натрупана от часовника водеше достатъчно за да удържа атаките.Не е нормално водача да задава темпото и непрекъснато да атакува - това е многоетапно състезание и трябва правилно да разпределяш силите си.Затова французите не могат да постигнат успех в тура защото имат много добри катерачи и грегари/Тибо Пино,Ролан,Перо/ които обаче имат силата да задържат форма максимум за седмица или за 2/3 височини.
Астана-тази година са заложили на повече италианци като най-класните са Ару,Нибали,Скарпони и Тиралонго подкрепени от Фугълсанк ,Тангерт и Ларс Боом.Голяма загуба е напускането на Ланда и отиването му в Скай.
Мовистар- запазили са основните си колоездачи и са основен фаворит - Кинтана,Валверде,Дани Морено и двама много добри колумбиици - Анакона и Бетанкур - те ще са голяма подкрепа на Кинтана.
Саксо-Тинков - отборния победител за миналата година - Контадор,Майка,Кройцигер,Саган правят много добър отбор, още повече , че това е последния сезон на Тинков и продава отбора.Но за мен Контадор е изпята песен.Повече от трето място едва ли/ освен ако не е на хапове/. :grin:
Скай - Фрум,Геран Томас,Квятковски,Ланда,Кьониг,Енао,Роуч,Инсаусти и др.Най-балансирания тим с хора които могат да подкрепят лидера докрай и да определят темпото на колоната.
Въобще битката според мене ще бъде между Скай / Фрум/ и Мовистар / Кинтана/ ако няма някакви падания и др.инфекции.Астана също може да се намесят но зависи колко ще е изморен Нибали от Джирото и дали ще може да върти на Тура.

Очаквам пак епизодични избухвания от французите / Пино и Ролан/ и от колумбиици / Анакона и Бетанкур/.

Автор:  REDB0Y [ Вто Май 17, 2016 10:56 ]
Заглавие:  Re: Колоездене § Le Tour de France

Бетанкуp няма сили за нещо повече от няколко атаки на 2-3 етапа. Може да спечели някой етап,но няма да се задържи в челото и бензина ще му свърши. Фаворити са ми Мовистар начело с Кинтана,но ще се радвам и на успех на италианците от Астана.
Миналата година имаше и един руснак(ако не се лъжа или от някоя бивша съветска република),който също избухна и спечели няколко етапа. Тогава какви етапи изкачваха... имаше една много жестока серпентина за изкачване.

Автор:  m.kaludov [ Вто Май 17, 2016 12:08 ]
Заглавие:  Re: Колоездене § Le Tour de France

Серпентините са винаги един етап преди Алп Дьоез.Миналата година етапа го спечели Нибали, но беше много късно да наваксва след кризите през първите планински етапи.
За мен този етап и етапите на Алп Дьоез,Монт Венту и Тур Мале са кралските и най-интересни за гледане.Там се вижда реалното съотношение на силите и то не само отделни избухвания а как караш като цяло по тези тежки височини и дали успяваш да държиш с фаворитите.
Аз ще си стискам палци за Фрум и евентуално за Фабио Ари или Нибали.

Така като гледам май само ние двамата се интересуваме от колоездене.Направо на чат си го обърнахме. :grin:

Автор:  REDB0Y [ Вто Май 17, 2016 13:19 ]
Заглавие:  Re: Колоездене § Le Tour de France

Я ми обясни малко нещата за часовника,че не са ми много ясни. Как,какво,защо и т.н. Аз иначе очаквах тук никой да не се интересува тук от колоездене,но се оказа,че има 1 :grin: Взимам "Свежото от планината" и чакам да започне 10-ти етап. Гледам,че вечерта от 21:20 някъде го повтарят по Евроспорт 2

Автор:  Krum4ov [ Вто Май 17, 2016 14:54 ]
Заглавие:  Re: Колоездене § Le Tour de France

Чaсовникa е дисциплинa, в която трябвa дa кaрaш с определено темпо и дa си рaзпределиш силите много прaвилно. Зa рaзликa от общите стaртове, в които си в прякa биткa с другите, кaрaш в групa и съответно можеш дa си почивaш, a и среднaтa скорост се определя от групaтa, в чaсовникa си прaвиш всичко сaм.
Руснaкът, зa който си мислиш е Илнур Зaкaрин от Кaтюшa, който нa тaзгодишното Джиро е в нaй-добрa формa до сегa и aко не беше пaдaл двa пъти нa чaсовникa и сменял три велосипедa щеше дa води стaбилно, a и много държи по бaирите.
Ники Михaйлов си е в ССС, но тaзи годинa чуждият отбор с покaнa е руският Гaзпром, които сa цaкaли яко кинти. Тaкa че без Ники в трите големи обиколки. Инaче той е чaсовникaр кaто профил и е нaистинa невероятен колоездaч. В последните обиколки, в които учaствaт ССС, го прaвят водещ колоездaч.
Иначе тази година няма толкова фаворити в Джирото, които да са от най-изявените, но има някои, за които тепърва ще се говори. Това са Закарин, Краусвайк, Рафа Майка. Аз очаквам някой измежду Нибали, Краусвайк и Закарин, амакр че руснакът загуби много с този злощастен часовник. Ланда преди малко се отказа.
А точно в момента тече и много силния Тур на Калифорния, където са събрани не по-малко добри колоездачи от Джирото начело със Саган, Кристоф, Грег ван Авермаат и други. Също много голямо внимание заслужава Алафилип, който миналата година стана втори и много стабилно навлиза, а е само на 23. От него очаквам и в близките години да спечели някоя от трите големи обиколки и французите най-накрая да празнуват след толкова чакане.
А да и за тура очаквам много силно каране на Ару, който миналата година показа невероятна форма и тази година се отказа от домашното състезание, което можеше да спечели, заради тура(а и за да не се конкурират с Нибали вероятно).

Автор:  m.kaludov [ Вто Май 17, 2016 16:50 ]
Заглавие:  Re: Колоездене § Le Tour de France

За часовника бих допълнил само, че няколко неща също са от значение - колко е дълъг, какъв е терена на часовника / равнинен или с няколко леки но дълги височини.В зависимост от тези фактори от основните фаворити всеки може да има различен часовник.За Фрум, Нибали и Контадор по-дългите и леко хълмисти часовници са по-подходящи.Предните години за Кинтана часовниците си бяха етапите в които губеше доста ценни минути, ще видим дали е подобрил този елемент.
За Ару и аз съм голям оптимист и много се надявам да избухне на Тура, но може и младостта и малкия опит да му изиграят лоша шега.Все пак бъдещето е пред него.
Жалко днес за Ланда, щеше да бъде интересен трибой с Нибали и Валверде след няколко дена в Доломитите и Алпите.

Автор:  Krum4ov [ Вто Май 17, 2016 17:03 ]
Заглавие:  Re: Колоездене § Le Tour de France

Аз по височините очаквам и Краусвайк да се държи доста. Той миналата година, точно втората част на Джирото направи суперетапи и влезе в десятката, а тази директно си е дошъл за крайната победа.

Автор:  REDB0Y [ Вто Май 17, 2016 17:09 ]
Заглавие:  Re: Колоездене § Le Tour de France

Ясно,станахме вече 3-ма :) Днес Чиконе от Бардиани направи етапна победа. Голяма роля изигра и още един съотборник от Бардиани,който на един завой влезе външно и попречи на друг колоездач и така Чиконе се откъсна сам напред.

Автор:  Krum4ov [ Вто Май 17, 2016 18:17 ]
Заглавие:  Re: Колоездене § Le Tour de France

Дa, но Кунего според мен нямaше шaнс дa се пребори, зaщото много се рaздaде по преднaтa височинa, a и той си взе флaнелкaтa зa кaтерaчи, тaкa че беше и демотивирaн зa по нaтaтък. Инaче перфектнa отборнa рaботa нa Бaрдиaни, но кaто че беше зaрaди лидерa им, който обaче нямaше сили.

Автор:  Milen17 [ Вто Май 17, 2016 19:18 ]
Заглавие:  Re: Колоездене § Le Tour de France

Айде да сме 4-ма за белот.
От над 10 год гледам колоездене. В началото жената се биеше в главата какво интересно има да гледам някви как карат колелета, ама с течение на годините и тя се изучи на тактика, страничен вятър, ветрило на ръбче, фланелка на точки и т.н. хахаххаха

Автор:  m.kaludov [ Вто Май 17, 2016 19:41 ]
Заглавие:  Re: Колоездене § Le Tour de France

Компанията се разраства. :grin:
От Джирото до момента съм гледал общо етап и половина / часовника и днешния финал/.Но след два етапа започват сериозните височини в Доломитите а за мен това са етапите на истината.Освен Нибали и Валверде очаквам сериозни атаки от Рафал Майка и Закарин/ този прави отлично впечатление, жалко за паданията на часовника/.Дотук съм впечатлен от това момче Примож Роглич които спечели часовника.Та това е човек които от 3 години кара състезателно колоездене и никога преди това не се е занимавал с такова а е бил състезател по ски скок.

Автор:  REDB0Y [ Вто Май 17, 2016 21:53 ]
Заглавие:  Re: Колоездене § Le Tour de France

Има ли някой бг сайт,който е само за колоездене,че в другите сайтове по малко се пише за колоезденето. Хубаво е,че се разрастваме :clapping: Утре ги очаква малко изкачване - около 3000м надморска височина.

Автор:  CSKA_SHUMEN [ Сря Май 18, 2016 00:40 ]
Заглавие:  Re: Колоездене § Le Tour de France

Хайде и аз да се включа в групата. Започнах да следя колоезденето от няколко години. Може би се сещате за един много интересен поне за мен тур, в който основната битка беше между Контадор и братята Шлек. Очаквам с интерес планинските етапи в Джирото. Иначе съм фен на Валверде и Кинтана от младото поколение.

Автор:  Milen17 [ Сря Май 18, 2016 01:10 ]
Заглавие:  Re: Колоездене § Le Tour de France

Още един от СКАЙ се контузи. Питър Кенаг май извади рамо в Калифорния и е под голям въпрос за Тура.

Автор:  Krum4ov [ Сря Май 18, 2016 21:33 ]
Заглавие:  Re: Колоездене § Le Tour de France

Днес супердобър етап. А Алафилип, за когото казах че трябва да се внимава в Калифорния си поведе там с много добро изкачване на финалната височина в снощния етап. Интересното е, че в момента Етикс държат водаческите фланелки в двете състезания-Джирото и тура на Калифорния!

Автор:  REDB0Y [ Сря Май 18, 2016 21:45 ]
Заглавие:  Re: Колоездене § Le Tour de France

Тура на Калифорния дават ли го някъде и от колко ако го дават,че не съм го засичал? Днес голям екшън на Джирото се получи на последната височина. Повечето от водещите колоездачи опитаха атака,ама нямаха пауър. Нибали,Бетанкуp,Амадор,който държа до края,но един италианец от Лампре го издуха него заедно с Юнгелс. А преди изкачването на последната височина се получи голямо падане,даже един от Лампре(ако не се лъжа) падна в канал с вода,а друг от Тинков приключи,защото нещо пострада при падането с ръката.

Автор:  m.kaludov [ Сря Май 18, 2016 21:51 ]
Заглавие:  Re: Колоездене § Le Tour de France

Калифорния е в полунощ по евроспорт.Иначе днеска стана добро състезание.Сега следва един спокоен равнинен етап и се почва.

Автор:  REDB0Y [ Чет Май 19, 2016 17:54 ]
Заглавие:  Re: Колоездене § Le Tour de France

Днес много скучно... чак ми се приспа по едно време,но очаквано Грайпел спечели този етап. Както каза Ставрев - от утре започва съществената част на Джирото.

Автор:  m.kaludov [ Чет Май 19, 2016 20:52 ]
Заглавие:  Re: Колоездене § Le Tour de France

Скучно ми, аз затова досега почти не го гледах.По същия начин и първата седмица на Тура редовно я пропускам.Интересното е в планините.Сега на Джирото започва голямото дебнене, но си мисля , че основните атаки ще са в Алпите.

Автор:  ulf1113 [ Пет Май 20, 2016 10:01 ]
Заглавие:  Re: Колоездене § Le Tour de France

Започва голямото дебнене, а някой да направи атака и ще я парират и днес пак ще завършат заедно. Както и всики етапи до 17-21 етап мисля, бяха сериозните височини.

Автор:  m.kaludov [ Пет Май 20, 2016 17:42 ]
Заглавие:  Re: Колоездене § Le Tour de France

Днеска вече си стана интересно.Много хубаво каране на Ниебе, жалко, че Висконти падна защото можеше да стане интересен двубой.Засега Нибали и Валверде се пробват леко но утре ще си проличи кой в каква форма е.Предстоят седем изкачвания за един етап с надморска височина над 2000 м.

Автор:  REDB0Y [ Пет Май 20, 2016 21:45 ]
Заглавие:  Re: Колоездене § Le Tour de France

Последните 20-30км ги изпуснах,но като гледам кой как е завършил,нещата придобиват вече вид.
За кое падане на Висконти говориш ? Това горе на височината ли или пак е падал? Даваха кадри от една височина,където ще карат след 1 седмици и в момента чистеха пътя от снега,а отстрани до пътя имаше 1-2-3 метра сняг :lol: Снощи погледах до към 1ч състезанието в Калифорния,ама слаба ракия... повечето са новоизлюпени колоездачи.

Автор:  baives [ Пон Май 23, 2016 14:09 ]
Заглавие:  Re: Колоездене § Le Tour de France

Е най после и тема за колоездене.Аз следя всички обиколки когато имам време.На мен любимец ми е Контадор,нищо че вече е дъртичък,но с него състезанията са някак по интересни.В началото на джирото бях за Ланда,но сега съм впечатлен от Краусвайк и мисля че ще го спечели.

Автор:  Apis [ Пон Май 23, 2016 14:27 ]
Заглавие:  Re: Колоездене § Le Tour de France

Тур Дьо Ланс :-) гледам, но само ще Ви чета :-)

Sent from my HTC One max using Tapatalk

Автор:  Krum4ov [ Пон Май 23, 2016 15:15 ]
Заглавие:  Re: Колоездене § Le Tour de France

Алафилип си спечели калифорнийската обиколка, както и предположих. Джирото изпуснах двата етапа през уикенда, но и там нещата си вървят в посока към един от фаворитите ми. Иначе е завършила и обиколката на Норвегия, която също има доста добри колоездачи. Там победител е холандец на 35-Питър Уининг, а втори е силния норвежец Боасон Хаген.
Ники Михйлов пък е станал трети в едно полско пететапно състезание, изпреварен само от двама съотборници!

Страница 1 от 3 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/