Влез    Форум    Въпроси/Отговори

Начало форум » Общи » Други спортове

Автор Съобщение
 Заглавие: Re: НБА
 Мнение Публикувано на: Чет Мар 31, 2016 19:19 
ще си купи билет
ще си купи билет

RedWarrior написа:
И все пак е може би най-добрия. Във финалите си личи най-добре. MVP Стеф Кър не играе нищо...

Може би имаше предвид не Стеф Кър а Къри
Кър е треньора ни

Върнете се в началото 
 Мнение Публикувано на: Пон Май 16, 2016 23:59 
ветеран
ветеран
Аватар

Тази нощ започва финалът в Западната Конференция, който може да се каже, че в момента си е същинският финал на НБА, имайки предвид огромното превъзходство на отборите от Запада срещу тези от Изтока.

Супер-отборът на Голдън Стейт, воден от Стеф Къри, Клей Томпсън и Дреймън Грийн, се изправя срещу изненадващо елиминиралият Сан Антонио тим на Оклахома Тъндър, воден от Кевин Дюрант и Ръсел Уестбрук. Двете най-силни атаки в лигата се изправят една срещу друга. Ще бъде спиращ сърцето сблъсък.

Върнете се в началото 
 Мнение Публикувано на: Вто Май 17, 2016 22:57 
ветеран
ветеран
Аватар

Сензационна победа на Оклахома като гост в Оуклънд и сега супер-фаворитът Голдън Стейт със Стеф Къри и Клей Томпсън е на пангара. Предстои вдругиден мач номер 2 от серията, отново в Оукланд. Този мач ще е на метър кожа и литър кръв.

Върнете се в началото 
 Мнение Публикувано на: Вто Май 17, 2016 23:31 
Аватар

Стискам палци на Оклахома. Кевин Дюрант и Ръсел Уестбрук играха страхотно снощи, но едва ли ще бият 2 подред като гости. Очертава се невероятна серия в 7 мача за мен. Лошото за ОКС е че ако Дюрант няма ден, много трудно ще бият, а Голдън стейт и без Къри стрелят много добре.

Върнете се в началото 
 Мнение Публикувано на: Вто Май 17, 2016 23:48 
ветеран
ветеран
Аватар

Да, и аз мисля, че нещата отиват към 7 мача. Оклахома със сигурност ще спечели поне едно от домакинствата си. Мисля, че и Уориърс ще успеят да ги бият веднъж на чужд терен - в някое от следващите две домакинства на Оклахома. Оклахома ще вземе вероятно последното си домакинство, което ще вкара серията в 7-и мач.

Върнете се в началото 
 Мнение Публикувано на: Сря Май 18, 2016 20:44 
Аватар

След снощи е ясно вече- Кавалиърс са на финал, просто убиха Торонто с 31 разлика. 2-рия мач на запад утре сутрин ще е много показателен. Ако ОКС успеят да измъкнат победата, колкото и невероятно да е, ще се превърнат във фаворит. Все си мисля че ОКС - Кливлънд ще е доста по- интересен финал.

Върнете се в началото 
 Мнение Публикувано на: Пон Май 23, 2016 20:48 
гледа мача
гледа мача
Аватар

Оклахома смаза Къри и компания в 3-ят мач. Следващият мач за мен ще е показателен и ще реши серията. Ако стане 3-1, криво ляво ОКС ще отидат на финал. От друга страна ако стане 2-2, Къри и компания ще си върнат предимството и ще си защитават титлата.

Върнете се в началото 
 Мнение Публикувано на: Вто Май 31, 2016 14:12 
ветеран
ветеран
Аватар

Уориърс на финал след драматично 4:3 от 1:3. Това вече е истински шампионски характер. Размазващите победи през редовния сезон показват класа, но не и шампионски характер, който се доказва точно в такива решаващи и трудни моменти.

Върнете се в началото 
 Мнение Публикувано на: Вто Май 31, 2016 23:48 
ветеран
ветеран
Аватар

:arrow_u:

Тоя Къри ми е много противен...
много е дОбар, ама ми е много гаден като си заАпе ченето - и му стърчи от устата...
:grin:
Аз си харесах оня маймуняк Бисмарк "Бабангида" - ама Торонто са лешпери...
Ше съм за "Изтока" на финала - ама ше ядеме бой...
:innocent:

Върнете се в началото 
 Мнение Публикувано на: Сря Юни 01, 2016 11:38 
ветеран
ветеран
Аватар

:arrow_u: Е, на мен любим в Голдън Стейт не ми е Къри, а Дреймънд Грийн - един с обратна захапка, който на практика е мозъкът на отбора. Но си е голям кефец, когато Клей и Къри започнат да вкарват мазни тройки дори от най-невъзможните позиции. Ако си сложил и някаква пара, и видиш как топката почва мазно да се оплита в мрежата след всяка далечна стрелба на Стеф и Клей, чувството е като при свирка от яка мадама - крещя в ступор: "Ооооооооох..ааааааах" :grin:

Върнете се в началото 
 Мнение Публикувано на: Пон Юни 20, 2016 14:48 
ветеран
ветеран
Аватар

Кливлънд Кавалиърс са новите шампиони на НБА след феноменален обрат във финалната серия срещу Голдън Стейт - от 1:3 до 4:3, с 2 победи като гост. Само за справка: досега имаше 33 случая в историята, в които отбор губи с 1:3 на финал на НБА - в 30 от тях серията приключваше още в 6-ия мач (2:4), а във всичките 33 случая изоставащият с 1:3 отбор губеше серията (100%).

Това уникално постижение бе постигнато срещу считания за най-силен и съвършен отбор в историята - Голдън Стейт. Само като уточнение за нетолкова вещите в баскетбола - Голдън Стейт в момента е нещо като Барселона от 2009-та година. Град Кливлънд не беше печелил титла в какъвто и да е отборен спорт от.....52 години.

Над всички беше феноменът Леброн Джеймс, който разби всички рекорди във финалната серия и завинаги скъса с репутацията си на "загубеняк" във финалните мачове. След края на мача великанът рухна в сълзи на пода на Оракъл Арена - велик спортен момент: https://www.youtube.com/watch?v=QPn59DkEqeo

А ето това беше един от най-фамозните моменти в мача и в целия сезон. По-малко от 2 минути преди края, равен резултат, двата отбора не са си вкарали кош от няколко минути....Голдън Стейт отнемат топката и правят бърза контраатака - двама на един. 99% сигурен кош, който ще изведе Войните напред и ще ги направи вероятно шампиони. Тогава обаче като някаква свръхестествена сила Леброн Джеймс прави мощен спринт, чудовищен отскок и един от най-великите чадъри в историята на баскетбола...
https://www.youtube.com/watch?v=kIZqOTIbWDg

Върнете се в началото 
 Мнение Публикувано на: Пон Юни 20, 2016 15:03 
разпява агитката
разпява агитката
Аватар

:clapping:

Върнете се в началото 
 Мнение Публикувано на: Вто Юни 21, 2016 00:42 
ветеран
ветеран
Аватар

Тоя "чадър" и последващата "тройка" срещу защитата на Къри - беше нещо като "лев прав, десен ъперкът"... и се простираш като "чаршаф" на дюшемето...

:joy07:

Върнете се в началото 
 Мнение Публикувано на: Вто Юни 21, 2016 00:48 
ветеран
ветеран
Аватар

Кратко видео на финалния мач :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=4wXnw9xUD_A

Върнете се в началото 
 Мнение Публикувано на: Вто Юни 21, 2016 17:31 
ветеран
ветеран
Аватар

По принцип не харесвам и следя баскетбол, но този блок на Леброн е нечовешки :-o Голям спортист, който избра да се върне в клуба на сърцето му! Да им е честита титлата! :thmbup:

Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw, don't support us when we win!"

Върнете се в началото 
 Мнение Публикувано на: Пон Дек 19, 2016 17:10 
вдига купата
вдига купата
Аватар

Цитат:
Сан Антонио Спърс оказаха най-голямата възможна чест на клубната легенда Тим Дънкан. Неговият потник с №21 на гърба официално бе изваден от употреба, по-малко от година след отказването му, за да застане високо в “АТ&Т Сентър”, редом до №32 на Шон Елиът, №12 на Брус Боуен, №6 на Ейвъри Джонсън и №50 на Дейвид Робинсън, с които Тими игра за “шпорите”, както и до №44 на Джордж Гървин, №13 на Джеймс Сайлъс и №00 на Джони Муур.

Дънкан прекара цялата си зашеметяваща професионална кариера в отбора от Тексас и между 1997 и 2016 година помогна на организацията да спечели пет титли на НБА (1999, 2003, 2005, 2007 и 2014), а в три от случаите именно той бе избиран за MVP на финалните серии. Индивидуалните му награди са твърде много за изброяване, но най-впечатляващите от тях са два приза за MVP на редовния сезон, званието “Новобранец на годината”, 15 участия в Мача на звездите, 10 избора в най-добрия отбор на сезона, както и още 15 такива в първите два отбора на най-добрите защитници за сезона.

Легендарното тежко крило не изневери на скромния си стил и този път, въпреки прекрасния повод. Дънкан, който никога не е обичал да е център на внимание и да попада твърде често в светлината на прожекторите говори малко повече от 4 минути и в речта си благодари на група хора, която присъстваше в залата - семейството и децата му, Грег Попович, Брус Боуен, Тони Паркър, Ману Джинобили, Дейвид Робинсън и Шон Елиът, генералния мениджър Ар Си Бюфърд, както и треньора му в Уейк Форест - Дейв Одъм.

“Ще ви кажа нещо: днес спечелих доста басове. Не бях с дънки, а със сако и говорих повече от 30 секунди. Благодаря ви, Сан Антонио. Благодаря ви”, шеговито заяви Дънкан, който получи като подарък победа - Спърс надиграха Ню Орлиънс Пеликанс.

Дънкан, както и Тони Паркър и Ману Джинобили, които все още са активни професионални баскетболисти имат общо 126 плейофни победи - повече от всяко дурго трио в историята на НБА, както и 575 победи в редовния сезон.

“Благодаря на всички фенове. За любовта и подкрепата. Особено през последните няколко седмици. Толкова много съотборници ми звъннаха - започвайки от тези, с които играх през цялата си кариера и стигайки до такива, с които съм играл месец или година. Не мога да опиша колко много означава това за мен, защото вие сте ми дали толкова много. Както и аз на вас”, добави още Тим.

Въпреки че се отказа от спорта, Дънкан продължава да навестява бившия си отбор и да се включва в тренировъчния процес доста често.

“Не искам да говоря за борби, точки или такива неща. Тази личност бе с основна заслуга всеки, който идваше в Сан Антонио през годините, да бъде част от тази програма и да възприеме тази култура. Той е по-специален от когото и да било. И най-важният коментар, който мога да направя - на г-н и г-жа Дънкан, които за съжаление не са между нас, този мъж тук е същото момче, което беше, когато влезе през вратата за първи път”, гласеше речта на треньора Грег Попович, който добави, че Тим е добре дошъл, за да бъде “треньор на каквото си поиска”, но не вярва, че това ще се случи, защото “е прекалено умен”.

Тим Дънкан и Дейвид Робинсън - Адмирала, са легенди като цяло, не само за шпорите, а и за НБА.

Върнете се в началото 
 Мнение Публикувано на: Нед Фев 19, 2017 14:55 
Плеймейкър на форума
Плеймейкър на форума
Аватар

Нощес ли е мачът на звездите?

Върнете се в началото 
 Мнение Публикувано на: Нед Фев 19, 2017 15:16 
вдига купата
вдига купата
Аватар

Да. В 03:00 часа трябва да почне мача.

Върнете се в началото 
 Мнение Публикувано на: Нед Фев 19, 2017 16:21 
Плеймейкър на форума
Плеймейкър на форума
Аватар

Значи при мен в 2:00. Може и да се наканя :grin:

Върнете се в началото 
 Мнение Публикувано на: Нед Фев 19, 2017 16:54 
просто минава

Не си струва. :grin:
Пусни си на запис от миналата година..едно и също е.

Върнете се в началото 
 Мнение Публикувано на: Пон Фев 20, 2017 10:20 
Плеймейкър на форума
Плеймейкър на форума
Аватар

Сега ставам и прочетох новината, скъсали са се да вкарват, Западът като нищо да са вкарали и 200 точки

Върнете се в началото 
 Мнение Публикувано на: Пон Фев 20, 2017 10:29 
ветеран
ветеран
Аватар

Превърнаха го в некво шоу - отдавна вече не е спорт и съперничество.

Върнете се в началото 
 Мнение Публикувано на: Пон Фев 20, 2017 18:28 
Плеймейкър на форума
Плеймейкър на форума
Аватар

егати скучния мач верно, никакъв зор не си даваха, никакво съревнование, хъс, спортна злоба... само шоу и това е. Все едно се пазеха от контузии.

Трябваше да си пусна някоя класика, че да се съвзема малко от малко

Върнете се в началото 
 Мнение Публикувано на: Съб Дек 21, 2019 14:06 
гледа мача
гледа мача
Аватар

Тази година Лейкърс шампион!

Върнете се в началото 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Страница 9 от 9 [ 264 мнения ] Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Начало форум » Общи » Други спортове