Тази нощ започва финалът в Западната Конференция, който може да се каже, че в момента си е същинският финал на НБА, имайки предвид огромното превъзходство на отборите от Запада срещу тези от Изтока.
Супер-отборът на Голдън Стейт, воден от Стеф Къри, Клей Томпсън и Дреймън Грийн, се изправя срещу изненадващо елиминиралият Сан Антонио тим на Оклахома Тъндър, воден от Кевин Дюрант и Ръсел Уестбрук. Двете най-силни атаки в лигата се изправят една срещу друга. Ще бъде спиращ сърцето сблъсък.
Сензационна победа на Оклахома като гост в Оуклънд и сега супер-фаворитът Голдън Стейт със Стеф Къри и Клей Томпсън е на пангара. Предстои вдругиден мач номер 2 от серията, отново в Оукланд. Този мач ще е на метър кожа и литър кръв.
Стискам палци на Оклахома. Кевин Дюрант и Ръсел Уестбрук играха страхотно снощи, но едва ли ще бият 2 подред като гости. Очертава се невероятна серия в 7 мача за мен. Лошото за ОКС е че ако Дюрант няма ден, много трудно ще бият, а Голдън стейт и без Къри стрелят много добре.
Да, и аз мисля, че нещата отиват към 7 мача. Оклахома със сигурност ще спечели поне едно от домакинствата си. Мисля, че и Уориърс ще успеят да ги бият веднъж на чужд терен - в някое от следващите две домакинства на Оклахома. Оклахома ще вземе вероятно последното си домакинство, което ще вкара серията в 7-и мач.
След снощи е ясно вече- Кавалиърс са на финал, просто убиха Торонто с 31 разлика. 2-рия мач на запад утре сутрин ще е много показателен. Ако ОКС успеят да измъкнат победата, колкото и невероятно да е, ще се превърнат във фаворит. Все си мисля че ОКС - Кливлънд ще е доста по- интересен финал.
Оклахома смаза Къри и компания в 3-ят мач. Следващият мач за мен ще е показателен и ще реши серията. Ако стане 3-1, криво ляво ОКС ще отидат на финал. От друга страна ако стане 2-2, Къри и компания ще си върнат предимството и ще си защитават титлата.
Уориърс на финал след драматично 4:3 от 1:3. Това вече е истински шампионски характер. Размазващите победи през редовния сезон показват класа, но не и шампионски характер, който се доказва точно в такива решаващи и трудни моменти.
Регистриран на: Нед Юни 23, 2013 13:10 Мнения: 7358 Местоположение: София
Тоя Къри ми е много противен... много е дОбар, ама ми е много гаден като си заАпе ченето - и му стърчи от устата... Аз си харесах оня маймуняк Бисмарк "Бабангида" - ама Торонто са лешпери... Ше съм за "Изтока" на финала - ама ше ядеме бой...
Е, на мен любим в Голдън Стейт не ми е Къри, а Дреймънд Грийн - един с обратна захапка, който на практика е мозъкът на отбора. Но си е голям кефец, когато Клей и Къри започнат да вкарват мазни тройки дори от най-невъзможните позиции. Ако си сложил и някаква пара, и видиш как топката почва мазно да се оплита в мрежата след всяка далечна стрелба на Стеф и Клей, чувството е като при свирка от яка мадама - крещя в ступор: "Ооооооооох..ааааааах"
Кливлънд Кавалиърс са новите шампиони на НБА след феноменален обрат във финалната серия срещу Голдън Стейт - от 1:3 до 4:3, с 2 победи като гост. Само за справка: досега имаше 33 случая в историята, в които отбор губи с 1:3 на финал на НБА - в 30 от тях серията приключваше още в 6-ия мач (2:4), а във всичките 33 случая изоставащият с 1:3 отбор губеше серията (100%).
Това уникално постижение бе постигнато срещу считания за най-силен и съвършен отбор в историята - Голдън Стейт. Само като уточнение за нетолкова вещите в баскетбола - Голдън Стейт в момента е нещо като Барселона от 2009-та година. Град Кливлънд не беше печелил титла в какъвто и да е отборен спорт от.....52 години.
Над всички беше феноменът Леброн Джеймс, който разби всички рекорди във финалната серия и завинаги скъса с репутацията си на "загубеняк" във финалните мачове. След края на мача великанът рухна в сълзи на пода на Оракъл Арена - велик спортен момент: https://www.youtube.com/watch?v=QPn59DkEqeo
А ето това беше един от най-фамозните моменти в мача и в целия сезон. По-малко от 2 минути преди края, равен резултат, двата отбора не са си вкарали кош от няколко минути....Голдън Стейт отнемат топката и правят бърза контраатака - двама на един. 99% сигурен кош, който ще изведе Войните напред и ще ги направи вероятно шампиони. Тогава обаче като някаква свръхестествена сила Леброн Джеймс прави мощен спринт, чудовищен отскок и един от най-великите чадъри в историята на баскетбола... https://www.youtube.com/watch?v=kIZqOTIbWDg
По принцип не харесвам и следя баскетбол, но този блок на Леброн е нечовешки Голям спортист, който избра да се върне в клуба на сърцето му! Да им е честита титлата!
_________________ Тази безгранична лудост, никога не ще умре!
Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw, don't support us when we win!"
Сан Антонио Спърс оказаха най-голямата възможна чест на клубната легенда Тим Дънкан. Неговият потник с №21 на гърба официално бе изваден от употреба, по-малко от година след отказването му, за да застане високо в “АТ&Т Сентър”, редом до №32 на Шон Елиът, №12 на Брус Боуен, №6 на Ейвъри Джонсън и №50 на Дейвид Робинсън, с които Тими игра за “шпорите”, както и до №44 на Джордж Гървин, №13 на Джеймс Сайлъс и №00 на Джони Муур.
Дънкан прекара цялата си зашеметяваща професионална кариера в отбора от Тексас и между 1997 и 2016 година помогна на организацията да спечели пет титли на НБА (1999, 2003, 2005, 2007 и 2014), а в три от случаите именно той бе избиран за MVP на финалните серии. Индивидуалните му награди са твърде много за изброяване, но най-впечатляващите от тях са два приза за MVP на редовния сезон, званието “Новобранец на годината”, 15 участия в Мача на звездите, 10 избора в най-добрия отбор на сезона, както и още 15 такива в първите два отбора на най-добрите защитници за сезона.
Легендарното тежко крило не изневери на скромния си стил и този път, въпреки прекрасния повод. Дънкан, който никога не е обичал да е център на внимание и да попада твърде често в светлината на прожекторите говори малко повече от 4 минути и в речта си благодари на група хора, която присъстваше в залата - семейството и децата му, Грег Попович, Брус Боуен, Тони Паркър, Ману Джинобили, Дейвид Робинсън и Шон Елиът, генералния мениджър Ар Си Бюфърд, както и треньора му в Уейк Форест - Дейв Одъм.
“Ще ви кажа нещо: днес спечелих доста басове. Не бях с дънки, а със сако и говорих повече от 30 секунди. Благодаря ви, Сан Антонио. Благодаря ви”, шеговито заяви Дънкан, който получи като подарък победа - Спърс надиграха Ню Орлиънс Пеликанс.
Дънкан, както и Тони Паркър и Ману Джинобили, които все още са активни професионални баскетболисти имат общо 126 плейофни победи - повече от всяко дурго трио в историята на НБА, както и 575 победи в редовния сезон.
“Благодаря на всички фенове. За любовта и подкрепата. Особено през последните няколко седмици. Толкова много съотборници ми звъннаха - започвайки от тези, с които играх през цялата си кариера и стигайки до такива, с които съм играл месец или година. Не мога да опиша колко много означава това за мен, защото вие сте ми дали толкова много. Както и аз на вас”, добави още Тим.
Въпреки че се отказа от спорта, Дънкан продължава да навестява бившия си отбор и да се включва в тренировъчния процес доста често.
“Не искам да говоря за борби, точки или такива неща. Тази личност бе с основна заслуга всеки, който идваше в Сан Антонио през годините, да бъде част от тази програма и да възприеме тази култура. Той е по-специален от когото и да било. И най-важният коментар, който мога да направя - на г-н и г-жа Дънкан, които за съжаление не са между нас, този мъж тук е същото момче, което беше, когато влезе през вратата за първи път”, гласеше речта на треньора Грег Попович, който добави, че Тим е добре дошъл, за да бъде “треньор на каквото си поиска”, но не вярва, че това ще се случи, защото “е прекалено умен”.
Тим Дънкан и Дейвид Робинсън - Адмирала, са легенди като цяло, не само за шпорите, а и за НБА.
_________________ Samito: Винаги ми е носило радост да гледам насрани говеда. Помня на 8 декември ли или 9, като играха с литекс и рефрешнах, гледам 3-0, изпих 2 ракии на екс и се качих на масата!
_________________ Samito: Винаги ми е носило радост да гледам насрани говеда. Помня на 8 декември ли или 9, като играха с литекс и рефрешнах, гледам 3-0, изпих 2 ракии на екс и се качих на масата!
Сега ставам и прочетох новината, скъсали са се да вкарват, Западът като нищо да са вкарали и 200 точки
егати скучния мач верно, никакъв зор не си даваха, никакво съревнование, хъс, спортна злоба... само шоу и това е. Все едно се пазеха от контузии.
Трябваше да си пусна някоя класика, че да се съвзема малко от малко
Дата и час: Нед Сеп 24, 2023 10:22 Часовете са според зоната UTC + 2 часа