Абсолютно случайно открих, че една от любимите ми книги в конкретния жанр е филмирана, и то под формата на сериал, и то пресен - от края на миналата година.
Става въпрос за "Човекът във високия замък" на Филип К. Дик. Яко съм зарибен, доста добре е направен, с доста силен каст.
Цитат:
Втората световна война…
… неотдавна е завършила. Пърл Харбър, убийството на Рузвелт и последвалият бърз крах на съюзническите войски поставят и Стария, и Новия континент на колене. Италия остава на заден план, Европа е в ръцете на немците, изтокът — на японците, а Северна Америка е разделена на три — от една страна Тихоокеанските щати, под контрола на Япония, западното крайбрежие под германски диктат и напълно зависимата „независима“ централна част…
Семплата немска действителност и обвития в дълбока мистика и полумитични традиции източен свят трудно намират допирни точки в следвоенно време. Вече извън рамките на военните договорености, между бившите съюзници се започва да се усеща напрежение. Издига се стена от недоверие и подозрителност, все по-осезаемо заплашваща да подпали чергата от всички ъгли. Хитлер умира и Райхът се разкъсва между „нови“ и „стари“ фашисти в непрекъсната борба за власт, но въпреки всичко съумява да задържи бившия си съюзник достатъчно технически изостанал, за да не го притеснява. Японците, от своя страна, ни най-малко не се примиряват с искуственото си „изоставане“ и търсят всеки един удобен случай, поне за да подобрят състоянието си и да поизравнят везните.
При все това резюме на следвоенния свят, действието се изнася почти изцяло от новите американци — едни приспособими, други — по-малко — и техния вътрешен мир. Ценностите се извращават, под един или друг ботуш. Обикновеният човек тъне в догадки, губи ориентация. Двадесети век е далеч от времената, когато нашественикът присъства чрез тежка военна подкрепа в близкото укрепление и къртовски труд. Въобще, бих казал тежка и дълбока книга, но въпреки всичко чудесно четиво. Няма да се опитвам да ви предам точно тази същинска част, тъй като дори и да успея, рискът да разваля цялото удоволствие от четенето е доста голям. А то остава изцяло за вас.
Нали жреца ако не се бъркам предсказа голямо бъдеще за Роло. Според мен от него ще умре Рагнар в края ... Абе тия Викинги си заслужават цяла тема. Само да не е много късно .. не знам колко сезона им остават.
Нали жреца ако не се бъркам предсказа голямо бъдеще за Роло. Според мен от него ще умре Рагнар в края ... Абе тия Викинги си заслужават цяла тема. Само да не е много късно .. не знам колко сезона им остават.
Минимум 2 сезона. Заслужават си тема, но може да направим тема - "Сериалите на Спайка", защото съм почнал да гледам и "Peaky Blinders", който се разказва за една мафиотска структура в Бирмингам на бивши герои от Първата световна война, които се занимават със спортни залози и трафик на оръжия. Много е зарибяващо и го водят един от най-добрите сериали в момента. Пусни си го.
_________________ "17 мига от пролетта" - ТАЗИ ПРОЛЕТ
Ако е нещо като Boardwalk Empire със сигурност ще го гледам. Сега съм си приготвил "Rome", че много го хвалят, а не съм го гледал .. А и не е много дълъг така че сигурно първо него ще ударя първо.
"Rome" е хубав.Няма някакви батални сцени, но си има всичко друго -интриги, убийства, интересни персонажи.Малко ми стой недовършен, а и някой личности от историята са представени доста нереално.
ulf1113, ако си в началото, просто продължи и ще видиш за какво става въпрос.
Рим сериала за сега е по-добър от Викингите каквото видях за 3 серии.
На места Викингите просто са блудкави и ми се приспива много от тях.
Не го казвай това... Как ще е блудкав... Към края на 1-ви сезон и началото на 2-ри няма да правиш нищо друго, докато не изгледаш следващия и по-следващия епизод. Ако съм те подвел, напсувай ме, но го гледай до 4-ти сезон. Аз не съм по сериалите, но този е страшен и ми харесва много повече от 1-ви сезон на "Game of thrones".
_________________ "17 мига от пролетта" - ТАЗИ ПРОЛЕТ
Шшш, я стига сте коментирали за тези от нас, които още не са гледали сериала
След като наваксах с всички сезони на House of Cards за няколко седмици, изгледах 1вия сезон на True Detective буквално за ден и половина и сега ще започвам втория. Та чак след това се чудя кой да захвана. От споменатите в последните дни Peaky Blinders и Rome май ще бъдат отметнати първи преди Викингите. Отделно скоро пускат новите сезони на Mr. Robot ( ) и на Narcos.
_________________ If you never make mistakes, you never make progress!
След работа ако нямам нищо по-интересно за правене гледам серия-две. И обикновено неделя така обичам да разпускам, особено при липсата на мачове. Иначе не винаги имам време, но когато ми остане се вглъбявам и мога да пусна корени в дивана
Първия сезон на Детективите го изглех наистина на един дъх. Хареса ми, а и ми допада играта на Матю Макконъхи по принцип.
Момчета, тъй като коментирате исторически сериали, препоръчвам на всеки, който се интересува от история, епоси и легенди да гледа "Викингите" - уникален и неповторим е. Особено първите 3 сезона, 4-ият е по-слабичък. Легендата се развива около нашествията на ярлът/ впоследствие и крал/ Рагнар Логдброк и брат му Ролон, който в историята завладява части от днешна Нормандия и получава земи от Шарл Трети.
Az лично препоръчвал The Last Kingdom (Последното кралство). В него също има викинги.
Пичове, не знам дали сте го споменавали, но наскоро гледах Deutschland 83 и ми напълни душата. Много добър шпионски сериал на тема, за която няма много материал и не е станала банална- отношенията между двете Германии в разгара на студената война. Горещо препоръчвам!
Ако харесвате исторически филми и сериали свързани с английското Средновековие, ви препоръчвам The Tudors за династията на Тюдорите и Robin of Sherwood (1984) за Робин Худ и неговата свита. И двата ги има в руския тракер и са много добри. Трябва и ние да си екранизираме в по-модерни версии историите за Асеневци или Крали Марко например.
Малко със закъснение, но по-добре късно, отколкото никога.
"Blask Sails" (2014 - ? )
Пиратска тематика, разказва се за Капитан Флинт и събитията, които ще доведат до придобиването на едно испанско злато, което по-късно ще бъде заровено, за да доведе до събитията, описани в класическия роман на Робърт Луис Стивънсън "Островът на съкровищата". Не търсете историческа достоверно, но е снимано така, че да е радост за окото. Размах, декори, костюми, морски битки, кървища, голотии и йебанье - какво повече да иска човек?
Spike написа:
Момчета, тъй като коментирате исторически сериали, препоръчвам на всеки, който се интересува от история, епоси и легенди да гледа "Викингите" - уникален и неповторим е. Особено първите 3 сезона, 4-ият е по-слабичък. Легендата се развива около нашествията на ярлът/ впоследствие и крал/ Рагнар Логдброк и брат му Ролон, който в историята завладява части от днешна Нормандия и получава земи от Шарл Трети.
Най-накрая си го дръпнах, сега съм на 7ми епизод, предполагам още днес ще свърша 1ви сезон. За момента наистина е интересен. Лагерта е един път, обаче Роло хич не ме кефи, а предполагам тепърва ще става "змия". Тъпото е, че докато си намирах допълнително информация за сериала, малко си spoil-нах част от историята
А за Peaky Blinders получаваш една бира като се видим някой ден на живо. Брутален сериал
Иначе вече приключих с Mr. Robot (първи сезон според мен беше по-силен и започвам да се притеснявам, че ще го разводнят още повече в 3ти сезон) и Наркос. Хубавото на Наркос е, че в следващите сезони ще започнат да разказват историите на други картели, предполагам за сега само в Колумбия, а в бъдеще и на други места.
Ами 'щом сте ъпнали темата, да се включа и аз с новопопълненията ми от тази есен
Westworld А dark odyssey about the dawn of artificial consciousness and the evolution of sin. Set at the intersection of the near future and the reimagined past, it explores a world in which every human appetite, no matter how noble or depraved, can be indulged.
Aftermath The Copeland family (parents Karen and Joshua, and their children Dana, Brianna and Matt) battles for survival when civilization comes to an apocalyptic end, triggered by massive storms, meteor strikes, earthquakes, and plague - and the rise of supernatural creatures.
Timeless A thrilling action-adventure series in which a mysterious criminal steals a secret state-of-the-art time machine, intent on destroying America as we know it by changing the past. Our only hope is an unexpected team: a scientist, a soldier and a history professor, who must use the machine's prototype to travel back in time to critical events. While they must make every effort not to affect the past themselves, they must also stay one step ahead of this dangerous fugitive. But can this handpicked team uncover the mystery behind it all and end his destruction before it's too late?
Frequency A police detective in 2016 discovers that she is able to speak via a ham radio with her estranged father; Frank Sullivan, a detective who died in 1996 and the two must work together to change the history of tragic events to come while also getting the chance to heal their complicated relationship.
The Exorcist Based on William Blatty's 1971 novel about a priest who performs exorcisms on demonic spirits.
Van Helsing The daughter of famous vampire hunter and Dracula nemesis Abraham Van Helsing is resurrected five years in the future to find out that vampires have taken over the world and that she possesses unique power over them. She is humanity's last hope to lead an offensive to take back what has been lost.
Marvel's Luke Cage After a sabotaged experiment leaves him with super strength and unbreakable skin, Luke Cage becomes a fugitive trying to rebuild his life in modern day Harlem, New York City. But he is soon pulled out of the shadows and must fight a battle for the heart of his city – forcing him to confront a past he had tried to bury.
MacGyver A reimagining of the classic series, is an action-adventure drama about 20-something Angus "Mac" MacGyver, who creates a clandestine organization within the U.S. government where he uses his extraordinary talent for unconventional problem solving and vast scientific knowledge to save lives.
_________________ Само ЦСКА!
Последна промяна bld71 на Сря Окт 12, 2016 13:36, променена общо 1 път
Дата и час: Чет Сеп 28, 2023 17:45 Часовете са според зоната UTC + 2 часа