Автор |
Съобщение |
Mourinho
|
Заглавие: Re: Football Manager 2017 - Класикът! Публикувано на: Пет Яну 13, 2017 12:19 |
|
|
То аз си направих някакъв отбор, обаче е доста сложна работата. Италиано, дай някой съвет ако си го правил. Тотално нов отбор, наблъсках 25 нови играчи, абе лято на ЦСКА при Томов общо взето Играчите са доста добри, обаче зверски несработени. Първо ги държах на teamwork за да свикнат малко, щото са от всякакви националности, да не ми се делят на групички Първоначално почнах с некви мачове 5:5 и т.н. Видях, че така не стават нещата и промених играта да е супер basic. В защита се играе само short и на сигурно. Стик то позишън, за да може да се свикне по-лесно. За 2 месеца едвам го докарахме до competent тактиката. Всичко е насочено в тактически тренировки. Заебал съм всякакви почивки преди и след мачовете, защото само тактиката трябва да бистрят. Играчите са нещо като World 11, но не са най-добрите, примерно Меси играе доста слабо и само симулира по време на мач. Докоснат го и се пльосва. Играя си 4-2-3-1. бековете съм ги пуснал да оверлапват, защото играя с инсайд форуарди. Хубавото е, че държа чисти мрежи, но в атака положението е средна работа. Мачовете ми са горе-долу скучовати. 0:0 0:0 0:1 си взех първия. Не съм играл такива създадени отбори от нищото и може би аз нещо не чатвам концепцията на цялата работа?
_________________ Моу, щом имат тема във форума "Нормално ли е да крадеш от работодателя си", смЕтай за какво интелектуално ниво говорим. :lol:
|
|
 |
|
 |
CSKA_a7x
|
Заглавие: Re: Football Manager 2017 - Класикът! Публикувано на: Пет Яну 13, 2017 12:23 |
|
|
Трябва да си ъпгрейднеш youtube scouting skills 
_________________ Тази безгранична лудост, никога не ще умре!
Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw, don't support us when we win!"
|
|
 |
|
 |
Mourinho
|
Заглавие: Re: Football Manager 2017 - Класикът! Публикувано на: Пет Яну 13, 2017 12:25 |
|
|
Бе то президентът назначава само некви скаути. Всеки ден нов скаут и те нищо не правят Иначе, това е повече на ташак. Отделен сезон просто ей така и да се види дали може да се постигне нещо във Висшата лига с изцяло нов отбор.
_________________ Моу, щом имат тема във форума "Нормално ли е да крадеш от работодателя си", смЕтай за какво интелектуално ниво говорим. :lol:
|
|
 |
|
 |
Italiano
|
Заглавие: Re: Football Manager 2017 - Класикът! Публикувано на: Пет Яну 13, 2017 14:25 |
|
Регистриран на: Сря Мар 01, 2006 21:43 Мнения: 12112 Местоположение: Благоевград
|
Не мога да ти дам съвети за тактика с крила, щото с такава не съм играл от много години. А пък тактики с един нападател никога не съм играл - дразнят ме и не съм много ефективен с тях.
Очевидно си стегнал защитата, значи трябва да почнеш да вкарваш. Каквито и роли да давам на нападателите, най-добре играят като Адвансд форуърд. На твоя какво си дал?
По принцип не харесвам това, че при игра с един нападател се "бият" малко с офанзивния халф/плеймейкър, щото са един зад друг. Като играя с двама нападатели, те заедно с плеймейкъра зад тях образуват триъгълник. И се получават добри комбинации около границата на наказателното. Също така нападателите ангажират двамата централни защитници и това дава шанс плеймейкърът да нахлува през центъра. Когато си с 1 нападател и 1 зад него, това е достатъчно за противниковите защитници да ги покрият. И тук вече е ролята на крилата да издърпат централните защитници. Но, както казах, за крила съвети не мога да давам. Щом играеш с Инсайд форуърд, би трябвало да насищаш наказателното. Бековете как са с кросинга?
_________________ The real wolf never attacks from behind. Be a wolf!
|
|
 |
|
 |
Italiano
|
Заглавие: Re: Football Manager 2017 - Класикът! Публикувано на: Пет Яну 13, 2017 14:33 |
|
Регистриран на: Сря Мар 01, 2006 21:43 Мнения: 12112 Местоположение: Благоевград
|
Сега се сетих - щом играеш с овърлап, би трябвало да си дал бековете на атакинг. Щото при съпорт не стигат до крайната линия и правят извеждащи центрирания по-често. Самият овърлап не знам дали е ефективен, ако бековете не са на атакинг. При теб как са?
Аз доста време играех с ретайн пазешън. Но на този Мениджър забелязах, че атаките ми са много по-успешни без тази инструкция. Иначе стават малко като Барселона и се мотаят. Със сигурност заздравява защитата. Да, държат топката, но се губи острота. А ти, щом играеш с крила, следва да не играеш с такава инструкция.
И да ти кажа, като махнах тази инструкция, пак имам повече притежание от противника. Но аз играя с висока преса и затова не му оставям много възможност за разиграване.
|
|
 |
|
 |
CSKASofia1948
|
Заглавие: Re: Football Manager 2017 - Класикът! Публикувано на: Пет Яну 13, 2017 19:39 |
|
|
Моу, за да стане тактиката най-бързо флуид, я слагаш и в трите слот-а за тактика, Дженеръл трейнинг - Кохижън на най-високата интензивност; Шедулинг - най-вляво; Мач преп - Тактика и без почивки(ти вече си направил тази част). По принцип се прави в предсезонната подготовка, защото е хубаво да се уредят 7-8 приятелски срещи и до първия ти официален мач трябва да е на флуид.
|
|
 |
|
 |
Mourinho
|
Заглавие: Re: Football Manager 2017 - Класикът! Публикувано на: Пет Яну 13, 2017 21:03 |
|
|
Хмм, опредлено с нов отбор, пък дори и с добри играчи, пак си е ужас. Първите три мача ги взех, чисти мрежи и викам сега ще тръгнат нещата иии... 3:4 загуба у дома срещу средняк Основният ми стълб в защита се контузи и играх с Ягиелка и Доусън Иначе, аз направих над 8 приятелски срещи. Аз от стари ФМ-ове си имам идея кво да правя за предсезонни подготовки. Играх яко контроли, то там УЖ заздравих защитата, обаче просто последният мач тотален погром. Аз също пропусках, но просто тотал щета. Странното беше, че срещу Юнайтед например очаквах да ме разгромят, моят отбор на 1 месец, викам тия ще ми убият. Лесно 3:0 за мен, почти нямаха положения, идва Астън Вила и направо погром. Не контролираме топката достатъчно добре. Опитах пасингът да е mixed, с идеята да сме по-раздвижени в атака, ама явно няма да се получат нещата и връщам шорт. Изнасянето на топката нещо е сложна работа и противникът като мине центъра не е забавно. Уж тактиката почнаха горе-долу да я разбират,обаче нещо трябва да се промени. С двама инсайд форуарди нещо също доста гнила работа. Усещам, че в халфовата линия е основният проблем. Защитниците не са неква супер класа, но може би трябва да променя подреждането там. ИГрая с BWM на D, DLP на съпорт, ама и него ще го бутна на D, CAM ми се губи страшно много и се дразня... Ще преобмисля тактиката май... Това за кохижъна ще го пробвам, защото все още липсва особена отборна игра...
|
|
 |
|
 |
dragonbg
|
Заглавие: Re: Football Manager 2017 - Класикът! Публикувано на: Съб Яну 14, 2017 21:45 |
|
 |
просто минава |
 |
|
|
Italiano написа: Сега се сетих - щом играеш с овърлап, би трябвало да си дал бековете на атакинг. Щото при съпорт не стигат до крайната линия и правят извеждащи центрирания по-често. Самият овърлап не знам дали е ефективен, ако бековете не са на атакинг. При теб как са?
Аз доста време играех с ретайн пазешън. Но на този Мениджър забелязах, че атаките ми са много по-успешни без тази инструкция. Иначе стават малко като Барселона и се мотаят. Със сигурност заздравява защитата. Да, държат топката, но се губи острота. А ти, щом играеш с крила, следва да не играеш с такава инструкция.
И да ти кажа, като махнах тази инструкция, пак имам повече притежание от противника. Но аз играя с висока преса и затова не му оставям много възможност за разиграване. Аз цъкам с овърлап и наистина трябва да или на аутуматик или на атакинг, иначе не се получава и съм забелязал, че когато другия отбор играе с AML AMR, направо оувърлапа ги убива. Като взех играта бях се пуснал с Етър ( да уча какво е ново и т.н.) и точно десния ми бек (Митцаков) имаше 10 асистенции накрая. Сега като се пуснах с ЦСКА, Манолев и Недялков създават постоянно положения. също забелязах, че ако си дал тази инструкция и имаш AML AMR и ги играеш като Inside Forward или плеймейкър, много повече атаки се създават през овърлапа, отколокото ако са крила. Ретайна е полезен само като водиш в резултата и аз в началото го налагах, ама нищо не ставаше. Обикновено като поведа ги слагам на ретайн и be more disciplined и си затварям така мача.
|
|
 |
|
 |
Italiano
|
Заглавие: Re: Football Manager 2017 - Класикът! Публикувано на: Съб Яну 14, 2017 22:06 |
|
|
А защитната линия дърпаш ли я назад, като затваряш мача?
|
|
 |
|
 |
dragonbg
|
Заглавие: Re: Football Manager 2017 - Класикът! Публикувано на: Нед Яну 15, 2017 12:57 |
|
 |
просто минава |
 |
|
|
Давам ги на slightly deeper и връщам един от централните халфове като дефанзивен халф и той обира повечето топки, които другия отбор изпраща към нападателите.
|
|
 |
|
 |
Stanislav1948
|
Заглавие: Re: Football Manager 2017 - Класикът! Публикувано на: Чет Яну 19, 2017 10:31 |
|
|
Аз играя 4-2-3-1. Когато реша да затварям мача, пускам на contain с опции за бавене на играта, бавно темпо и да имам повече владеене на топката. Увеличавам агресивността и сменям на 4-1-2-2-1. Дефанзивния халф го слагам анчор, а двата халфа bwm или bwm и bbm и мача просто заспива. Онея не могат да направят атака, а дори и да правят в центъра вече е прекъсната и това всичко го правя с Палермо. Едно съм научил от играта - с автобус не се затваря мач, а с убиване на темпото и накъсване.
|
|
 |
|
 |
Italiano
|
Заглавие: Re: Football Manager 2017 - Класикът! Публикувано на: Чет Яну 19, 2017 10:39 |
|
|
Аз затварям мача, като минавам от 2-3-2-1-2 в 4-1-3-2. Съответно ги дърпам малко по-назад, но не им давам да държат топката. Давам тайт маркинг и повече дисциплина. Получава ми се добре и нерядко вкарвам голове в такива ситуации. Затова съм оставил двама нападатели - загуби ли противникът топката в опасна зона, се получават убийствени контри. Ако играех с 1 нападател, това трудно щеше да се случи, щото топката ще стигне до него и после няма да има на кого да я даде. И понеже при такава тактика АМС-то го издърпвам като МС, на по-лекия нападател му давам да е фалшива 9-ка и по този начин се прави връзката между халфовете и нападателите, като се явява и един вид плеймейкър.
|
|
 |
|
 |
CSKA_a7x
|
Заглавие: Re: Football Manager 2017 - Класикът! Публикувано на: Чет Яну 19, 2017 10:44 |
|
|
Големи сте Моуриньовци 
_________________ Тази безгранична лудост, никога не ще умре!
Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw, don't support us when we win!"
|
|
 |
|
 |
dragonbg
|
Заглавие: Re: Football Manager 2017 - Класикът! Публикувано на: Чет Яну 19, 2017 14:54 |
|
 |
просто минава |
 |
|
|
Аз принципно като затварям си играя 4-3-2-1 с 3 CM , 2 крила и нападател. Ако много ме натиснат връщам едно CM като DM и обира лесно далечните пасове. В ЦСКА много забавно стана, продадох Виана и Кирил всеки за приблизително 3 милиона и взех едно крило босненец от Сараево (Дюлевич или нещо такова)  и един нападател Коура или аз както му вика к*ра и само чакам да ми дойдат говедата 
|
|
 |
|
 |
Italiano
|
Заглавие: Re: Football Manager 2017 - Класикът! Публикувано на: Сря Фев 01, 2017 14:46 |
|
|
Нещо си мислех тия дни ей така да пробвам 4-4-2 класическа. Любопитно ми е дали изобщо върви на последните Мениджъри, щото май скоро не съм виждал някой да играе така. Дори от противниковите отбори. Какви ли трябва да са ми вътрешните халфове ... BBM и DLP ... Обаче без дефанзивен халф ... Доколкото се познавам, накрая ще я обърна в 4-4-2 даймънд (но не нароу) и ще са ясни халфовете. 
|
|
 |
|
 |
RedFlame
|
Заглавие: Re: Football Manager 2017 - Класикът! Публикувано на: Сря Фев 01, 2017 22:03 |
|
 |
просто минава |
 |
|
Регистриран на: Съб Юни 27, 2015 00:57 Мнения: 150 Местоположение: Варна
|
Аз играя напоследък с 4-4-2. Преди това играех с 4-2-3-1, но си взех помощник-треньор, на който 4-4-2 му е предпочитаната схема  И той в тактическите указания преди мачовете все казваше да сменим схемата на от 4-2-3-1 на 4-4-2, докато накрая реших да го послушам и играта се получава доста добре  Печеля си лесно почти всички мачове в първенството, а и в ШЛ се справям добре именно с тази схема. В последното издание (играя сега сезон 2020 - 2021) направих 2 победи и 4 равенства, като допуснах само 3 гола (единият от тях от дузпа). Мачовете в ШЛ ги почвам с 4-4-2, а след около 60-тата минута ги затварям по този начин: Stanislav1948 написа: Когато реша да затварям мача, пускам на contain с опции за бавене на играта, бавно темпо и да имам повече владеене на топката. Увеличавам агресивността и сменям на 4-1-2-2-1. Дефанзивния халф го слагам анчор, а двата халфа bwm или bwm и bbm и мача просто заспива. Онея не могат да направят атака, а дори и да правят в центъра вече е прекъсната И наистина работи - пред вратата ми почти няма положения, само някои далечни удари или корнери. Вътрешните ми халфове са - Ball-winning Midfielder на Defend и Deep-Lying Playmaker на support.
_________________ Има, има истина една - тя е само, само ЦСКА!
|
|
 |
|
 |
Italiano
|
Заглавие: Re: Football Manager 2017 - Класикът! Публикувано на: Сря Фев 01, 2017 22:14 |
|
|
Бол уининг мидфилдърът не ги ли среща много напред за преса, или с инструкция дифенд го държи достатъчно назад, за да не оголва зоната?
|
|
 |
|
 |
RedFlame
|
Заглавие: Re: Football Manager 2017 - Класикът! Публикувано на: Сря Фев 01, 2017 22:57 |
|
 |
просто минава |
 |
|
Регистриран на: Съб Юни 27, 2015 00:57 Мнения: 150 Местоположение: Варна
|
Ами доколкото съм забелязал, рядко става дупка пред защитата, явно инструкцията Defend е достатъчна. Като цяло в защита нямам особени проблеми.
_________________ Има, има истина една - тя е само, само ЦСКА!
|
|
 |
|
 |
rundmc
|
Заглавие: Re: Football Manager 2017 - Класикът! Публикувано на: Чет Фев 02, 2017 19:57 |
|
Регистриран на: Нед Мар 19, 2006 17:04 Мнения: 2544 Местоположение: Стара Загора
|
Нейде из магазините или мрежата няма ли я на промоция 17-та?
|
|
 |
|
 |
|