Влез    Форум    Въпроси/Отговори

Начало форум » Администрация и Архив » Правила. ПРОЧЕТИ!!!
Автор Съобщение
 Заглавие: УСТРОЙСТВО И ПРАВИЛА НА ФОРУМА
 Мнение Публикувано на: Нед Сеп 03, 2006 21:31 
 
forum.CSKASOFIA.com е официалният форум на най-големия български отбор – ЦСКА. Затова и тук няма да се позволяват своеволия, грубо и просташко поведение, умишлено дразнене и провокиране, неприсъщи на публиката на нашия отбор.
Присъствието на привърженици на други отбори е разрешено, но тяхното поведение ще се следи по-строго и участието им е съвсем нежелателно в специфичните за ЦСКА раздели, отделени от другите с обозначението `само за фенове на ЦСКА`.
Наказанията на потребилите се определят от административния екип на форума спрямо правилника, описан по-долу. Модераторският екип има пълното право да предлага потребители за наказания и обикновено тези наказания се случват. Стремим се да взимаме най-точните решения за доброто на форума и който не е съгласен с тях, не е нужно да го посещава. Администраторите не са длъжни да дават разяснения защо даден потребител е наказан.

Администраторите на този форум полагат безвъзмезден труд и поради това не са длъжни и няма да търпят провокации и обиди от какъвто и да е тип. Модераторитте също.

Непознаването на правилата на форума, е достатъчна причина за отстраняването ви от него.


Регистрацията и участието във форума на даден потребител е доброволно и зависи само и единствено от него самия. Всеки е свободен да се откаже от акаунта си по всяко време. За да бъдете премахнати от форума няма нужда да пишете молби. Достатъчно е да не се логвате и след време ние сами ще заличим присъствието ви. Постовете ви ще останат.

І. Поведение

1. Обида към модератор или админ може да доведе до незабавен бан!

2. IP-та на потребители не се предоставят на други такива.

3. Споделянето на лични данни, снимки и каквато и да е информация за реалния живот на потребителите се наказва с бан.

4. Честата употреба на вулгаризми се наказва.

5. Не се допуска псуването, ругаенето и обиждането на други потребители. Дори и да бъдете провокирани, грубият ви отговор ще бъде наказан. Съветваме ви да не отговаряте на провокации и да се държите на ниво.

6. Тъй като това е ОФИЦИАЛЕН форум на ФК ЦСКА, не се допуска псуването, ругаенето и обиждането на лица, свързани служебно, или по друг начин с ФК ЦСКА, като членовете на ръководството на отбора, фен клуба, треньора, играчите и собственика на клуба. Независимо от класиране, стил на игра, решения и т.н.
Несъгласието си с техните действия и/или бездействия, можете да изразите напълно свободно, но по културен начин.

7. Досаждането чрез изпращане на Лични Съобщения към потребител, който ясно показва, че не желае да получава такива от вас, както и използването им за да обиждате потребителя, се наказват. В това число и публикуването на лични съобщения без съгласието на другата страна.

8. Обиждането на расистка основа и подбуждането към расизъм се наказват.

9. Тънки провокации, постоянни нападки, ехидни/иронични забележки или всякакъв друг тип продължително и целенасочено дразнене се наказва. Този тип наказания се налагат субективно от административния екип на форума. Решенията за това не се взимат импулсивно, а чрез продължително обмисляне и обсъждане.

10. Администраторите ще съдействат на властите за всеки текст, който нарушава законите на Република България.

11. Публично оспорване на административно решение или наказание се наказва допълнително. Потребителите имат правото да поискат обяснение от администраторите на форума относно определено тяхно решение, но администраторите не са длъжни да предоставят отговор. Въпреки това се стремим да дадем разяснения за всяко наше действие, когато такова бъде поискано.ІІ. Технически

1. Потребителите нямат право да се регистрират с потребителско име, което е с обидно или с вулгарно звучене, или което може да доведе до заблуда относно самоличността на потребителя.

2. Потребителите нямат право да използват картинки за аватари, които са с обидно или с вулгарно послание, както и емблеми на футболни клубове (с изключение на ЦСКА).

Администраторите на форума имат право да изтрият или променят аватара на който и да е потребител без предупреждение.

3. Потребителите нямат право да използват картинки в подписите си (включително Emoticons). Подписът не може да съдържа и текст, форматиран като цитат с BBcode. Подписът не е място за обяви и реклами. Изключение са само администраторите и модераторите.

Администраторите на форума имат право да изтриват или променят подписа на който и да е потребител без предупреждение.

4. Писането на кирилица е задължително. Ако сте писали на латиница, темата или мението ви ще бъдат премахнати. Вече има кирилица и за мобилни телефони, така че оправдания няма.

5. Можете да използвате аватар със снимка на друг участник във форума, ако имате неговото одобрение. При оплакване от страна потребител, че негова снимка се ползва за аватар от друг потребител без негово съгласие, аватарът ще бъде премахнат и ще последва наказание.

6. Подписът не бива да е натрапчив - уголемен и удебелен шрифт, ярки цветове и т.н. Ако обемът на текста в подписа е голям, намалявайте шрифта. Това НЕ означава, че цветовете, или подчертаването, или удебеляването на шрифта в подписа са забранени - използвайте ги, но с мярка.

7. Кликабъл линкове в подписа се считат за реклама и не се толерират.

8. Преди да създадете тема проверете дали не съществува друга със същото или подобно съдържание. Дублиращи се теми не се допускат.

9. Внимателно избирайте къде да пуснете темата си. Теми, които не съответстват на даден раздел, ще бъдат премествани, или изтривани.

10. От заглавията на темите трябва да се подразбира съдържанието им. Нежелателни са теми със заглавия от типа на "Вижте тва" - кое, "Ере бе" - ?!?!?, "Kym Upravata" - коя управа и т.н. Изключения се допускат само в Свободната зона.

11. Когато цитирате някой, НЕ е желателно да цитирате цялото му мнение, особено ако е дълго или вече има цитати в него. Цитирайте само частта, която визирате. Наказанието за прекалено цитиране е същото като за обида.

12. Не е желателно да цитирате мнението, на което отговаряте, ако то е сред последните в темата. Вашето ще се появи непосредствено след него и ще се получи дублиране - чудесно се разбира на какво отговаряте и само като споменете ника на автора му. Наказанието за прекалено цитиране е същото като за обида.

13. Прилагането на картинки, които са прекалено големи, е желателно да става с таг url, вместо img.

14. Потребителски имена, в които участва името на отбора на кирилица или латиница, могат да бъдат отхвърлени при регистрация. Ако все пак решите да пробвате подобна регистрация, е задължително името на отбора да е изписано с главни букви на кирилица или латиница.

Всеки потребител на форума е длъжен да се съобразява с горните точки. Ако не желае да се съобразява, то неговото присъствие във форума не е желателно.

ІІІ. Наказания

1. Форумът използва 5-степенна система за предупреждения, във формата на картони, появяващи се вместо ранг под потребителското ви име.
Картоните се налагат на потребителите когато те не спазват изброените по-горе правила, по преценка на администраторите, като е възможно да бъдат вдигнати повече от един картона за едно и също провинение.

2. При получаване на трети картон, потребителят се отстранява от форума за 1 седмица.

3. При получаване на 5-ти картон, потребителят се отстранява от форума за 2 седмици.

4. Наказанието следващо 5-тия картон, е отстраняване за постоянно и не подлежи на обжалване, нито на опрощаване.

5. Освен картоните, според случая могат да бъдат приложени и забрана за изпращане на лични съобщения, принудителна смяна на потребителското име, премахване на аватара и премахване, или промяна на подписа.

6. Ако потребителят не направи нови нарушения, картоните се намаляват с 1 всеки месец.ІV. Активност и заличаване на профили

1. Всеки потребител, който няма поне 10 мнения през първия месец след регистрацията, ще бъде заличен.

2. Всеки потребител, който няма поне 5 мнения на месец, ще бъде заличен. Изключение от това правило има само за потребители с над 500 мнения общо.

3. Всеки потребител, който не е влизал във форума за последната 1 година +/- няколко месеца, ще бъде заличен. Постовете му ще останат.Въпреки че администраторите на форума ще се опитат да премахнат или да променят възможно най-бързо всеки материал, носещ вреда, невъзможно е да бъдат прегледани всички съобщения. Вие разбирате, че всички съобщения на тези форуми изразяват личното мнение на съответните им автори, а не на администраторите (като изключим съобщенията, пуснати от тях самите), следователно последните не носят отговорност.

IP адресите, от които са направени всички съобщения, се записват. Приемате, че администраторите на този форум имат правото да премахват, променят или заключват всяка тема по всяко време, ако намерят за уместно и нужно. Като потребител одобрявате записването на всяка информация, която въведете, в база данни. Въпреки че тази информация няма да бъде предоставяна на трети страни без вашето одобрение, администраторите на този форум не могат да бъдат отговорни за всякакви хакерски атаки, които могат да доведат до разкриване на данните.

Тази форум система използва cookies, за да записва информация на вашия компютър. Тези cookies не съдържат никаква информация за вас, използват се само, за да подобрят функционалността на форумите. Мейл адресът ви се използва само за потвърждение на детайлите по регистрацията и паролата ви (и за изпращане на нови пароли, ако случайно забравите текущата си).

Административният екип полага постоянни усилия, за да бъде този форум подредено място, в което истинските привърженици на ФК ЦСКА могат да дискутират свободно помежду си проблемите и събитията около своя любим отбор. Тук не е мястото за избиване на комплекси и проблеми на отделни потребители. Решенията в екипа се вземат колективно и не се водят от личностни пристрастия или лични проблеми. Нито един потребител не се толерира, включително и самите членове на администраторския екип. Ако някой администратор в качеството си на потребител, пишещ мнения във форума, нарушава правилата, ще бъде санкциониран.

С уважение,

Административен екип на forum.CSKASOFIA.com в състав:

1. DANTE
2. Ro
3. mladostbg
4. ProstoAZ

Модераторски екип:
Team Guardians
updated 17.VII.2015 г.


Върнете се в началото 
 Заглавие: Re: УСТРОЙСТВО И ПРАВИЛА НА ФОРУМА
 Мнение Публикувано на: Вто Апр 02, 2013 09:27 
Offline
CSKASOFIA.com
Аватар

Регистриран на: Сря Авг 11, 2004 21:05
Мнения: 8627
Местоположение: Somewhere far beyond...
Ъпдейт днес.
Членове: 1458

_________________
TeoV
CSKASOFIA.com


Върнете се в началото 
 Заглавие: Re: УСТРОЙСТВО И ПРАВИЛА НА ФОРУМА
 Мнение Публикувано на: Пет Апр 12, 2013 09:30 
Offline
CSKASOFIA.com
Аватар

Регистриран на: Сря Авг 11, 2004 21:05
Мнения: 8627
Местоположение: Somewhere far beyond...
Ъпдейт на секция IV от правилата. Хубаво е да се прочете от всеки.

Юзъри = 1431

_________________
TeoV
CSKASOFIA.com


Върнете се в началото 
 Заглавие: Re: УСТРОЙСТВО И ПРАВИЛА НА ФОРУМА
 Мнение Публикувано на: Пон Апр 15, 2013 11:46 
Offline
CSKASOFIA.com
Аватар

Регистриран на: Сря Авг 11, 2004 21:05
Мнения: 8627
Местоположение: Somewhere far beyond...
Изчистих стари профили с по 2-3 поста.
Брой потребители: 1274

_________________
TeoV
CSKASOFIA.com


Върнете се в началото 
 Заглавие: Re: УСТРОЙСТВО И ПРАВИЛА НА ФОРУМА
 Мнение Публикувано на: Пет Апр 19, 2013 09:59 
Offline
CSKASOFIA.com
Аватар

Регистриран на: Сря Авг 11, 2004 21:05
Мнения: 8627
Местоположение: Somewhere far beyond...
Потребители: 1055

Ще паднем под 1000 със сигурност, защото има много хора с по 10-15 поста за последните 3 години, които не влизат или влизат нередовно.

_________________
TeoV
CSKASOFIA.com


Върнете се в началото 
 Заглавие: Re: УСТРОЙСТВО И ПРАВИЛА НА ФОРУМА
 Мнение Публикувано на: Пон Апр 22, 2013 17:08 
Offline
CSKASOFIA.com
Аватар

Регистриран на: Сря Авг 11, 2004 21:05
Мнения: 8627
Местоположение: Somewhere far beyond...
984 users

_________________
TeoV
CSKASOFIA.com


Върнете се в началото 
 Заглавие: Re: УСТРОЙСТВО И ПРАВИЛА НА ФОРУМА
 Мнение Публикувано на: Пон Юни 10, 2013 08:34 
Offline
CSKASOFIA.com
Аватар

Регистриран на: Сря Авг 11, 2004 21:05
Мнения: 8627
Местоположение: Somewhere far beyond...
949 юзъра. Изреих доста, които за последните 2-3 години имат по 10 мнения. Четете правилата, за да не сте неприятно изненадани!

_________________
TeoV
CSKASOFIA.com


Върнете се в началото 
 Заглавие: Re: УСТРОЙСТВО И ПРАВИЛА НА ФОРУМА
 Мнение Публикувано на: Вто Юли 02, 2013 09:39 
Offline
CSKASOFIA.com
Аватар

Регистриран на: Сря Авг 11, 2004 21:05
Мнения: 8627
Местоположение: Somewhere far beyond...
917 users

Изтрил съм всички, които не са влизали от средата на 2011-та година и имат по-малко от 85 поста. Скоро вдигам летвата и още от неактивните и невлизащи си заминават. Също така има стари юзъри, които влизат редовно но имат по 50-60 мнения от 2005-та насам. Те също не са застраховани и трябва да увеличат бройката на мненията си. По 10 мнения на година е крайно недостатъчно.

_________________
TeoV
CSKASOFIA.com


Върнете се в началото 
 Заглавие: Re: УСТРОЙСТВО И ПРАВИЛА НА ФОРУМА
 Мнение Публикувано на: Сря Юни 03, 2015 13:09 
Offline
CSKASOFIA.com
Аватар

Регистриран на: Сря Авг 11, 2004 21:05
Мнения: 8627
Местоположение: Somewhere far beyond...
Изтрити всички, които не са влизали от една година и имат по-малко от 30 мнения.
Към днешна дата потребителите на форума са 1076
:nomer1:

_________________
TeoV
CSKASOFIA.com


Върнете се в началото 
 Заглавие: Re: УСТРОЙСТВО И ПРАВИЛА НА ФОРУМА
 Мнение Публикувано на: Сря Юни 17, 2015 06:21 
Offline
CSKASOFIA.com
Аватар

Регистриран на: Сря Авг 11, 2004 21:05
Мнения: 8627
Местоположение: Somewhere far beyond...
Потребители 836

_________________
TeoV
CSKASOFIA.com


Върнете се в началото 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 
 Страница 1 от 1 [ 10 мнения ] 
Начало форум » Администрация и Архив » Правила. ПРОЧЕТИ!!!


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

 
 

 
Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Иди на: